Опасно ниски температури обявиха за 22 области

До минус 21 градуса се очаква да стигнат температурите днес

OFFNews 22 януари 2017 в 09:04 6483 0

Опасно ниски температури обявиха за 22 области

Жълт код за ниски температури е обявен в 22 области от страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Областите, за които е в сила кодът са: Видин, Враца, Монтана, София град, Софийска област, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Русе.

До минус 21 градуса се очаква да стигнат температурите днес, показва справка на сайта на НИМХ. Във Видин се очаква живачният стълб да достигне минус 21. Минус 16 се очаква да достигнат температурите в Пловдив, а в София - минус 11.

От НИМХ предупреждават, че ще бъде студено с отрицателни температури през целия ден. Жълтият код означава потенциална опасност. Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Метеоролозите препоръчват да се следи прогнозата за времето и да не се предприема неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови