Около 100 души се събраха пред БНР в подкрепа на Волгин

OFFNews 09 януари 2016 в 17:22 7626 17

Около 100 души се събраха днес пред сградата на Българското национално радио в София на протест срещу спирането на предаването "Деконструкция" по програма "Хоризонт" с водещ Петър Волгин, съобщи Дневник, цитирайки Медиапул.

Протестиращите настояха Управителният съвет на БНР незабавно да върне "Деконструция" в програмата на радиото.

Участниците в протеста преминаваха в двете посоки на намиращата се в близост пешеходна пътека, което причини известно забавяне на движението на автомобили по булевард "Драган Цанков", съобщи БНР.

Сред протестиращите бяха левите журналисти Велислава Дърева, Александър Симов, Калина Андролова, депутатът от БСП Красимир Янков и независимият депутат Велизар Енчев.

Пред привържениците си Петър Волгин заяви, че основна причина за спирането на предаването му е, че в него се обсъждат темите, за които хората говорят помежду си.

"Повече трябва да си говорим за натиска, който се оказва върху обществените медии в България. Не само в БНР, но и БНТ. Знаете, че беше спряно едно цяло предаване на Валя Ахчиева, защото разкриваше едни ужасяващи практики, които действат в България. Докато това продължава, ние няма да сме демократична държава, колкото и магистрали да имаме", заяви Волгин.

Протестиращите носеха плакати с надписи " Без свободно слово няма демокрация" и "СЕМ трябва да е безпристрастен и непартиен".

На 21 декември миналата година управителният съвет на БНР спря предаването "Деконструкция" от ефир след акт на Съвета за електронни медии, заради липса на плурализъм и обективност.

Това е втори протест в защита на Петър Волгин и предаването му. Първият беше в края на декември, когато движението на булеварда пред БНР също беше блокирано за кратко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!