Официално: Внасят предложения за отмяна на забраната за къмпингуване

OFFNews 14 март 2016 в 14:58 3154 5

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие, съобщават от правителствената пресслужба.

Новината бе съобщена и неофициално по-рано днес от Борислав Сандов от "Зелените", който е провел разговор с Бойко Борисов относно забраната за къмпингуване по плажовете.

Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда.

Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30.12.2015 г.

В първоначалния проект обаче не беше предвидено в "еко" плажове да се превърнат Иракли, Карадере и Корал. Тепърва ще бъде уточнено дали те ще останат такива, когато депутатите внесат промените.

„Разпоредих спешни действия от страна на Парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на ЗУЧК. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Премиерът публикува и статус в Facebook:

Настоявам да бъде приет първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 14 март 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови