Общественото мнение през 2016-а в годишника на „Галъп интернешънъл“

OFFNews 31 януари 2017 в 18:23 2615 0

Новата книга на „Галъп интернешънъл“ вече е в книжарниците. Книгата носи заглавието „Политическият процес и общественото мнение през 2016 г.“ Издадена е от „Сиела“ и съдържа всичко по-важно от изследванията на общественото мнение у нас в последната година.

Книгата е поредната от традицията на годишните обзори на агенцията, която включва и данни от международните сравнителни изследвания на глобалната асоциация УИН/„Галъп интернешънъл“. Затова на страниците ще откриете доста класации на страните в света.

Годишникът на „Галъп интернешънъл“ не пропуска нищо по-важно от данните за общественото мнение за изборите у нас, референдумът, изборите в САЩ, тревогата по света, Брекзит събитията в Турция и много други.

Отбелязани са и рекордно ниските нива на подкрепа за президентската институция в края на мандата, както и историческото снижаване на доверието в ЕС – което остана високо, но е в най-ниската си фаза от началото на века насам, отбелязват изследователите от „Галъп интернешънъл“.

Въпреки това обаче българите продължават да са едни от най-еврофилските нации. Данни от специално изследване в ЕС показват, че британският референдум така и не повлия съществено до този момент на настроенията към ЕС в страните членки.

Като цяло, по света усещането за лично щастие преобладава, макар България да е по-скоро изключение.

В книгата е застъпена и пълната социологическа картина на второто правителство Борисов, както и на неговия парламент. Отново ще откриете и личните рейтинги – най-харесваните и най-нехаресваните министри.

Предишните книги на „Галъп интернешънъл“ са откриваеми в книжарниците на „Сиела“, както и в онлайн магазините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови