Новите националисти на свой ред искат забрана на Хелзинкския комитет

OFFNews 17 ноември 2013 в 18:18 6835 34

Симеон Костадинов Снимка: Нова тв
Симеон Костадинов Снимка: Нова тв

 

„Националистическа партия на България” на свой ред ще поискат забраната на Българския хелзинкски комитет в отговор на изявлението на правозащитната организация, че ще сезира прокуратурата за учредяването на партията, с мотив, че е противозаконна и дели хората по етнически и други белези.

„БХК са професионални клеветници и доносници. Мисията им е да преследват национално мислещи хора. С тази цел са създадени”, заяви Симеон Костадинов, един от учредителите на новата „Националистическа партия на България” пред „Нова телевизия“.

„Сигналът е абсурден, има неверни неща”, заяви Костадинов. „Индиректно ни се приписват нападенията през последните седмици, което е набеждаване. Някои от тях ще си имат проблеми. По всички тези случаи се води досъдебни разследвания, но няма никаква връзка с нас”.

Днес в София се проведе гражданско шествие „Внимание! Фашизъм“, организирано по повод зачестилите нападения над чужденци в столицата и учредяването на новата националистическа партия. Около 300 души се включиха в демонстрацията срещу ксенофобията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!