Нови валежи от сняг и жълт код в почти цялата страна

OFFNews 17 януари 2017 в 06:00 3284 0

Жълт предупредителен код за потенциално опасно време заради снеговалеж е обявен в почти цялата страна.

Единствено в областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград кодът е зелен, което означава, че времето няма да представлява потенциална опасност.

В 7 от областите жълтият код е не само заради снеговалежите, а и заради силен вятър. Те са: Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

Прогнозата на БАН сочи, че в Северна България ще вали сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между минус 3° и 2°.

През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черномориeто ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 3-6°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

Ето и прогнозата за времето през предстоящите дни:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови