"Нощните вълци" пристигат в София, посрещат ги протест и контрапротест

OFFNews 01 юли 2016 в 06:24 5297 9

Снимка OFFNews

Мотомаршът „Славянски свят“ 2016 на руските рокери на Владимир Путин - „Нощните вълци“, пристига в София днес. 

"Нощните вълци" планират и посещение на катедралния храм "Александър Невски", както и пресконференция в Руския културно-информационен център в София. Очаква се също мотористите да поднесат цветя на Паметника на съветската армия.

Идването им в България съвпада с официалното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко.

Близките до руския президент Владимир Путин рокери преминаха в четвъртък през пътен възел "Петолъчката", Казанлък, паметника на връх Шипка, за да стигнат до Троянския манастир.

Турът на "Нощните вълци" в България е част от мотопохода "Славянски марш 2016", който обхваща Беларус, Украйна, Чехия, Сърбия, Словения, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина.

Според организаторите проектът им сега цели да укрепи диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език. Във всяка от държавите ще бъде засадено "славянското дърво" липа като символ на единството на славянските народи.

Пристигането им в България обаче не започна гладко, след като прокремълска агитка наби протестиращи срещу мотопохода в Бургас. 

При пристигането на мотопохода в София са планирани протест срещу "Нощните вълци", който ще се проведе в 12.30 часа до храм-паметника "Св. Ал. Невски". По същото време в защита на мотопохода ще се събере и контрапротест. 

Междувременно депутати от ДСБ  поискаха премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента в петък, за да отговори на въпроса каква е политиката на страната ни, която чрез МВР и ДАНС се грижи за обществения ред, опазвайки „Нощните вълци“ на Путин, а общинските съветници от групата на Реформаторския блок в столицата настояват в писмо до кмета Йорданка Фандъкова да се забранят мероприятията в София на „Нощните вълци“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

9

Red or Dead

01.07 2016 в 10:53

Групата “спонтанно протестиращи“ ще сменят “виолетовата перука“ с.......ЧЕРВЕНИ ШАПЧИЦИ и ще скандират ....ВЪЛЦИИИИ, защо са ви такива ГОЛЕМИ зъбите:):):)

В 13.00 часа всички прогресивно мислещи хора са добре дошли пред храма Невски.....

77927

8

El Commandante

01.07 2016 в 10:34

Какавида, КОвровец се пише, галфон неграмотен,ахахаха......ако познаеш какъв е мотора на снимката ше ти напиша педесе плюса...

13056

7

Какавидков

01.07 2016 в 09:54

Това Кувровец ли е? Браво. Как са го изпипали руснаците.

11563

5

Black Wolf

01.07 2016 в 09:25

Има само едни по-мизерни същества от тези руски свине - техните български русофилски подлоги.