"Нощните вълци": Гордеем се, че ни свързват с Путин (снимки)

OFFNews 01 юли 2016 в 17:25 9662 12

Снимка БГНЕС

Ние не сме политици. Не преследваме политически цели. Това заяви Андрей Бобровский от "Нощните вълци", които пристигнаха в България в рамките на мотопохода "Славянски марш 2016". 

Ние сме против агресията и войните. Опитват се да ни разделят и да пренаписват историята, да се счупи славянското дърво. Целта ни е хората да се обединят, да се видим очи в очи, без посредничеството на телевизор или радио, каза Бобровский на пресконференцията в Руския културно-информационен център в София.

Бобровский посвети мотопохода на двете си дъщери - на 10 и 1 години. Участвам, защото не искам един ден да ме питат защо не съм направил нещо, за да живеем по-мирно с всички славянски народи, отбеляза той. 

Знам, че ни свързват с Путин. Можем само да се гордеем с това, ние сме патриоти. Той е първият президент, който започна да управлява не за себе си. Преминахме 6000 км, за да стигнем дотук. Не съм човек, който би тръгнал за каквито и да е пари, ако не обичах пътя, подчерта Бобровский. 

На въпрос за това дали походът е получил държавно финансиране той отговори, че действително в Русия има програми, по които може да се кандидатства за финансиране, но тази година не са успели да подадат документи, но следващата година непременно ще го направят, тъй като пътуването им излиза скъпо. Тази година за пътуването е помогнал техният фонд "Дорога победы". 

В отговор на журналистически въпрос Андрей Бобровский призна, че е ходил в Донбас по време на размириците там, но не е участвал в боевете. 

В мотопохода участват четирима руснаци. Освен тях в състава му има още българи, словаци и др.

Аз съм за първи път в България. Огорчи ме инцидентът в Бургас, не знам кой е участвал в него. Повечето хора ни посрещат позитивно, с хляб и сол и искат да си говорят с нас, каза руснакът. 

Съорганизаторът на похода Денчо Златанов уточни, че участниците в мотопохода не са били в Бургас, когато е станал боят между протестиращите срещу тяхното пристигане в България и прокремълска агидка от т.нар. Воински съюз "Васил Левски". 

В България казваме, че всеки трябва да посади поне едно дърво в живота си, ние посадихме две досега. За някои това може и да е лошо, каза Златанов. 

На въпроса защо в някои от страните по пътя на мотопохода им е отказан достъп, какъвто е случаят с Полша, Андрей Бобровский отговори, че хората обикновено се плашат от две неща - от оръжия и от истината. Ние нямаме оръжия, затова мисля, че просто се плашат, че ще чуят истината, неполитизираната истина, посочи той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12586

18

ramones79

02.07 2016 в 12:04

Стига сте рекламирали тези жалки комунистически провокатори! Днес те са тук за да се гаврят с достойнството на България, достойнство което у немалко българи, посрещащи със хляб и сол всеки, който идва да ни унижи, явно отсъства.

12884

16

Nimart

01.07 2016 в 23:05

" А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии." Христо Ботев, вестник "Знаме", 1875 г.

13546

13

BARAСK OBANANA

01.07 2016 в 22:39

И аз бих се гордял с Путин. Но ме е срам от путьо.

15509

12

Бухльо

01.07 2016 в 22:34

За пореден път българите сме разделени заради чужденци - смях. Любов и омраза, страсти - кой за руснаци, кой за американци...латино сериал. После защо ни се е...ва ма..та. Е да сте виждали евреи да се вълнуват така сластно от любовта на чужденците? Затова те управляват, а нас ни оправят.
Здраве да е, със здраве продължавайте да се плюете и биете заради поредния чужденец!

29585

10

Izalina

01.07 2016 в 19:18

Много съм доволна от коментарите тези дни :)
Всичкият изписан хейт по мотористите за първи път не е "по принцип", а "с концепция", хахаа.
Аплодирам всички, съумяли да си финансират и се радват на вятъра и пътя в продължение на хиляди километри, а всичко останало са жалки предположения.
Пък скучно си е в продължение на цялото пътешествие да не ти се случи нищо за разказване :)
А знаете ли, че и в Украйна и в Русия основната маса хора се плашат и избягват всеки на мотор без значение дали е брадат, с елек и чопър, или просто преминаващ пътешественик. Тъй за ваше инфо, пък го четете както искате.
Единствено сърпът и чукът са ми в повече, останалият хепънинг е по-скоро смехотворен(справка галерията горе). Важното е, че всички се усмихват. Все пак не разбрах - разрешени ли бяха протестите от общината?
Във всеки случай си получиха 15те минути слава днес, нищо, че техните(14:23) знаци си присъстват у нас от 7 години и не пречат на никого.
На добър път, момци и по-малко политика!