Нешева отрича за покана от президентството

Александра Маркарян 04 април 2012 в 21:28 2541 1

Оставката на Нели Нешева беше гласувана от Народното събрание на 22 февруари 2012 година. Снимка: БГНЕС
Оставката на Нели Нешева беше гласувана от Народното събрание на 22 февруари 2012 година. Снимка: БГНЕС
Бившият управител на НЗОК Нели Нешева отрече да е получила покана да стане съветник на президента Росен Плевнелиев по здравните въпроси. "Когато ваш сътрудник ми се обади, бях на зъболекарския стол. Казах само, че не е време за такъв разговор. Никой от президентството не е говорил с мен", заяви Нешева пред репортер на OFFNews.bg. Няколко часа по-рано, попитана дали ще става съветник на Плевнелиев, тя не отрече, а заяви: "Да не коментираме назначения, преди да са станали". Нешева подаде оставка като управител на здравната каса на 17 февруари по искане на премиера Бойко Борисов след пресконференция, на която Нешева трябваше да се защити заради взети бонуси от над 12 хиляди лева през 2011 година. Тогава Нешева заяви, че е взела парите, защото ги е заслужавала. По този повод днес Нешева заяви:
"Аз съм подала оставка. Никой не ме е уволнил. Причината не бяха  бонусите, а едно извадено от контекста изречение от пресконференция, на която така хубаво обясних всичко."
Нешева нарече "нелепица" твърдението, че сама си разписала премиите, защото като управител на НЗОК тя е била длъжна лично да разписва всичко. Нешева отрече и да има нещо общо с прогнозните бюджети на болниците за 2012 година, които предизвикаха силно недоволство, защото чрез тях милиони се преливат от най-солидните болници към частни лечебни заведения. "Бюджетите не са минавали през мен, бяха в районните здравни каси и влязоха в Надзорния съвет след моето излизане от НЗОК", заяви Нешева пред OFFNews.bg.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови