Надстрояват хотел "Маринела" въпреки забраната

OFFNews 28 юли 2016 в 18:12 6505 2

Надстрояването на хотел "Маринела София" продължава въпреки издадената заповед на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за спиране на строителството. Това е показала проверка на строителния контрол, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

При проверка през април инспекторите от строителния контрол установиха, че строителството се извършва, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

В средата на май ДНСК издаде заповед за спиране на строежа. При проверка на 6 и на 30 юни обаче проверка установила, че надстрояването на хотела продължава въпреки забраната. 

За установеното неизпълнение на заповедта срещу нарушителите тогава са образувани три административно-наказателни производства. За продължаващото неизпълнение на заповедта днес от ДНСК са изпратени нови покани за образуване на поредни административно-наказателни производства срещу нарушителите.

От ДНСК е отменена и заповед за допълване на разрешението за строеж, издадена на 4 май 2016 г. от главния архитект на район „Лозенец“. Както разрешението за строеж, така и заповедта за допълването му, са издадени от некомпетентен орган, обясняват от МРРБ.

Строежът е втора категория, а няма предоставени правомощия от главния архитект на Столична община на главните архитекти на районите да издават строителни книжа за строежите от първа, втора и трета категория. Отмяната на заповедта за допълване на разрешението за строеж е влязла в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

28.07 2016 в 21:13

Защо не разберете най-накрая , че Ветко го боли оная работа за вашите закони и наредби .......

18551

1

Нострадамус

28.07 2016 в 19:04

В мутренска държава, мутрите са над ЗАКОНА !