Над 770 населени места са без ток заради снега

OFFNews 06 януари 2017 в 09:21 2672 0

Снимка sxc.hu

776 населени места по последни данни са без ток, като най-голям брой са в община Търговище - 197, следвана от община Добрич - 146 и Силистра – 103. Това съобщи министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова в ефира на БНТ.

„През изминалата нощ 90 екипа са работили за овладяване на ситуацията. През месец септември Министерството на енергетиката е направило анализ за установяване готовността за посрещане на есенно-зимните условия, с който са заключили, че енергийните дружества имат готовност за настоящата ситуация“, заяви енергийният министър.

Петкова допълни, че електроенергийният съставен оператор има рамков договор за облитане с хеликоптери и дронове, за да разберат каква е ситуацията в реално време и да реагират моментално.

„Обстановката е нормална за зимни условия. цялата енергийна система на страната е мобилизирана. Екипите на електроенергийният системен оператор също работят на пълни обороти. Предприели сме необходимите мерки. Навсякъде са удвоени екипите, които ще работят при аварийни ситуации, така че да можем да обезпечим максимално бързо и адекватно всички повреди, които настъпят в енергийната система“, коментира още министър Пектова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови