НИМ възстановява паметника на Каймак чалан, вандалът Неделковски се гаври с проф. Димитров

OFFNews 25 септември 2016 в 13:50 11150 5

Да бъде възстановен българският военен паметник на Каймак чалан в Македония, е решил директорският съвет на Националния исторически музей.

Това съобщи директорът на музея Божидар Димитров. Националният исторически музей, който отдавна реставрира разрушени от вандали, подобни на въпросния Неделковски, военни гробища и паметници в Македония - реши да възстанови три паметника, обясни Димитров по БНР. Това е паметникът при Каймак чалан, другият в село Хума, а третият - полковник Каварналиев на хълм между Валандово и Дойран, стана ясно още от думите на шефа на НИМ. 

Реставрацията на паметника ще бъде направена с пари от дарителска кампания. Преди няколко дни паметникът беше поруган от македонския журналист Миленко Неделковски. След Божидар Димитров заяви, че ще го съди, той написа във фейсбук "Земетресение ли е това или ташаците ми изтръпнаха, че татарският глупак Б. Димитров ще ме съди?!". По-рано днес македонското Външно министерство заяви, че паметникът е поставен незаконно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11195

5

О_Сандо

25.09 2016 в 20:18

... "професор" димитров е циганин... бойко борисов е циганин... лилянка е циганка... москов е циганин... бат'сали... доган... е за какво Уважение пред България настоявате, като ви "коландрисват" циганчета... :)

7506

2

Ахаха,

тези двамата са на една вълна и ще намерят общ език!! :-)