Митов: България е за повече НАТО в Черно море, но да не игнорираме Русия

ОFFNews 29 юни 2016 в 21:36 5099 16

Снимка БГНЕС

Даниел Митов.

Външният министър на страната, Даниел Митов, заяви, че България подкрепя засилването на НАТО в Черно море, за да може да бъдат предотвратени евентуални сблъсъци в региона, но същевременно не бива да се игнорира и Русия, предаде "Медиапул".

"Русия не може да бъде игнорирана като глобална сила, трябва да работим заедно в справянето с регионалните и глобалните предизвикателства", допълни той по време на съвместно заседание на парламентарните комисии по външна политика и по отбрана за актуалното състояние на сигурността в Черноморския регион и позициите на България за срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава 8-9 юли 2016 г.

Той подчерта, че политиката на Кремъл все още е конфронтационна и НАТО трябва да поддържа баланс с Москва и да се стреми към надеждно възпиране и конструктивен диалог.

"Мерките на НАТО са свързани главно с провеждане на съюзни учения и тренировки за осигуряване на по-голяма видимост при спазване на ограниченията на конвенцията от Монтрьо. България участва активно в прилагането на тези мерки и разглежда потенциалните действия на НАТО в Черно море като изцяло дефанзивни, пропорционални и осъществявани при пълна прозрачност", заяви Митов във връзка с присъствието на НАТО в Черноморието.

Министърът е на мнение, че балансът в региона е нарушен, откакто се случиха конфликтите между Русия и Грузия през 2008 г. и между Русия и Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

16

TOR

30.06 2016 в 10:12

Мерудията за шкембе чорба пак наръси повече тъпотии от митов, което си е постижение,
Бат бойко пак ще мунашокапразната репа. Той каза - с което съм съгласен на сто процента - че не иска да вижда мотаещи се напред назад военни кораби.
Повече нато в черно море е гаранция за нарастване на напрежението. Никаква гарнция за сигурноста не е.
Един уменчовек е казал, че ако на сцената има закачена пушка, то трябва да гръмне...
МИТООООООВ!!!!!!!!!
Ако има военни кораби теще гърмят бе, ахмако празноглав!

13546

15

BARAСK OBANANA

30.06 2016 в 09:32

Този Митов дали е ходил в казармата. Много глупост в това същество.

77927

14

El Commandante

30.06 2016 в 09:16

Коментирай по темата бе, смотаняк лицемерен, ахахаха за Грузия и Украйна седнал да рони сълзи....

77927

12

El Commandante

30.06 2016 в 08:48

Що, не мое ли направо към Госдепа да оторавиме въпросите?

12447

10

LDK

30.06 2016 в 08:28

Означава, че НАТО е система, която е създадена за защита от СССР.
Ще цитирам един от основателите по смисъл: "Ако НАТО не се разпусне след края на Студената Война, то мисията се е провалила.".

И понеже има много хора, които печелят много пари от производството на оръжия, има нужда от напрежение. Затова се подклаждат конфликти, в които после "добрите" да се намесят. Това имам предвид под "оправдаване на съществуването си".

По-добра система е базирана на мир и ненамеса във вътрешните работи на суверенни държави. Елементарни принципи, базирани на международното право. В момента НАТО е един военен престъпник, за който международното право не съществува. Резултатите са налице - където НАТО стъпи, после няма мир с десетилетия.

12447

8

LDK

30.06 2016 в 07:22

Да, но противник реално няма. НАТО единствено създава напрежение и съответно си създава противници, за да оправдае съществуването си и огромните си бюджети.