Министър Алексиев с изненадващи проверки на Централна жп гара и жп гара Подуяне

OFFNews 12 февруари 2017 в 11:20 10734 0

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и директорът на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Красимир Папукчийкси направиха изненадващи проверки на Централна жп гара - София и жп гара Подуяне.

Установени са нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата и министърът нареди ежедневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната.

Алексиев поиска пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри ще бъдат наложени финансови санкции, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София бяха забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

По-късно министър Алексиев направи проверка и на жп гара Подуяне. В следствие на която разпореди спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той изиска обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови