Математическата гимназия в Русе получи модерна лаборатория

OFFNews 28 февруари 2017 в 13:25 3031 1

Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе получи в дарение нов биохимичен лабораторен център.

Лабораторията бе открита по програма „Училища на бъдещето“ на Фондация „Америка за България“. Инвестицията в него е над 80 000 лева. Той осигурява на талантливите ученици в крайдунавския град достъп до най-новите образователни технологии в сферата на природните науки.

Изграждането на центъра е отнело 6 месеца, като 75% от необходимия бюджет са дарени от фондацията. Русенската гимназия успява да набере останалите над 20 000 лв от дарения от родители, училищно настоятелство и бивши възпитаници.

Новият център позволява цифровизация на данните от всички изследвания и проекти и дава възможност за видеовръзка с други училища в страната. Така преподавателите и учениците в Русе вече правят планове за общи видеоуроци и съвместни проекти в реално време със своите колеги и връстници от Математическата гимназия във Варна, където има подобен център по природни науки, създаден по същата програма.

23 са училищата в цялата страна, които тази година ще открият високотехнологични кабинети по програма „Училища на бъдещето“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови