Майка излъга Гранична полиция с прост трик, за да избяга с 4-годишния си син

OFFNews 28 септември 2016 в 08:01 33222 10

Майка излъга Гранична полиция с прост трик, за да избяга с 4-годишния си син

4-годишният син на Калоян Милев е напуснал страната с майка си, която с прост трик излъгала Гранична полиция. Това стана ясно от обясненията на директора на регионална дирекция „Гранична полиция – Аерогари” Милен Тенев пред Нова тв.

В началото на седмицата бащата обяви сина си за издирване, подозирайки, че е отвлечен от майката, въпреки нотариално заверената декларация, с която той изразява несъгласие детето му да напуска страната. Преди дни Калоян Милев обяви, че майката е с тежка форма на депресия.

От обясненията на Гранична полиция става ясно, че майката е напуснала страната със сина си с прост трик - на летище Варна представила на властите билет за полет до София. След като била пропусната, вместо към гейта за полета за София, тя се отправила към гейта с полет за Истанбул, за който имала билети. 

"И към момента продължава да тече проверка в „Гранична полиция” за конкретния случай. Към настоящия момент сме установили няколко неща по отношение движението на г-жа Милева и нейния син. Наистина на 2 септември те са направили опит да напуснат страната в посока Хонконг през Летище София, но поради непредставен официален документ, с който бащата дава съгласие за извеждане на детето, майката не е допусната до полет. На 5 септември тя е пътувала с вътрешен полет от София до Варна, като е имала закупен билет и в обратната посока", обясни Милен Тенев.

Той поясни, че жената е имала билет за полет Варна-Истанбул. 

„Попадайки в салона и изчаквайки своя полет, тя вместо да се отправи към изхода за полета за София се е отправила към този за Истанбул”, обясни още Тенев. По думите му жената е минала проверка с билета за София и така е избегнала граничния контрол. 

Напускането на жената с детето беше обявено от Калоян Милев. На страницата си във Фейсбук бащата написа, че официалната информация е, че детето е напуснало страната, въпреки забраната: 

Благодаря за споделянията и подкрепата. За огромно съжаление официалната информация е, че въпреки изричната забрана от Гранична полиция и липса на оригинална декларация жена ми и сина ми са излетели на 05.09 през Варна към Турция ...от там по маршрута. В България всичко е възможно !!!!!!!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

10

66

29.09 2016 в 08:15

По закон, ако не са и отнети родителските права, тя има право да ходи с детето си където иска и ако е отишла на съд са щели да и.разрешат пътуването.

Тези декларации ги измислиха в БГ за да не излизат непълнолетните джебчийки по западна Европа и да не пречат на европейците.

20699

9

Новак

28.09 2016 в 13:33

@Деяна, какъв е бащата и каква майката не можеш да съдиш по интервюта по телевизията. Лично аз мисля, че позицията ти е много едностранна и предубедена. Предполагам със същия апломб би обвинявала бащата и Гранична полиция ако той беше извел детето зад граница.
Само че каквито и да са били причините на майката, тя е нарушила закона. Във всяка нормална държава това е отвличане и тя би била подведена под отговорност. Омаловажаването на това действие до прост трик и въпрос на шанс е чиста проба глупост и простотия - а ако утре някой с такъв трик отвлече твоето дете (не дай Боже), ти как би се чувствала?
Основният въпрос е как държавата пази правата ни или всичко е оставено на произвола на съдбата?

17439

8

мнение от IP

28.09 2016 в 12:59

Изключително интересен граничен контрол!!! За да напуснеш България ти трябват само два неизползвани билета.

12000

7

Деяна

28.09 2016 в 11:39

Изключително проста е схемата, която жената е използвала и това можеше да се случи на всяко друго летище. Въпрос на шанс е. Но съвсем различно нещо са причините й. А на хора, които не са минали по трънливия път на разбитото семейство няма как да им е ясно за какво става дума. Един Бог знае какво е преживяла жената, за да си грабне детето и да бяга на другия край на света. Зарязала е целият си живот. Повярвайте, такава крачка не се предприема лесно и със сигурност не може да бъде адекватно извършена от човек с лабилна психика. Това е планирано много внимателно и обмисляно. Както ви е ясно парите, които е хвърлила за билети не са 20 лв. Заслепени от злобата на бащата, всички коментират и плюят трети лица, които нямат никакво касателство. И забележете с какъв хъс този човек плюе. А някой видя ли нотка тъга, загриженост, стрес в очите му? Аз виждам само агресия. Виждам само един изрод.

10902

5

Мариян

28.09 2016 в 09:46

Относно летище Варна, това което разбирам е, че както по принцип е прието за вътрешни полети се минава без граничен контрол, за международни - с такъв. Но на това летище накрая, независимо какъв е полета, след проверките всички пътници се озовават в едно общо пространство, където са изходите към самолетите (т.нар. гейтове) и вече всеки пътник може да се насочи към който си иска изход, независимо вътрешен или международен, стига да има билет за него. АБСУРДИСТАН!!! Значи наистина всеки човек може да напусне държавата или да изведе дете от нея, без да бъде отбелязано, стига да има закупен билет за вътрешен полет!

14344

4

Nibble

28.09 2016 в 09:44

Щом някъде има думичката "полиция", "триковете" винаги са ПРОСТИ.