Магистрала "Хемус" затворена за неопределено време. Вижте обходните маршрути

OFFNews 06 февруари 2017 в 08:02 16417 12

Снимка БГНЕС/Божидар Стоилов

Автомагистрала "Хемус" ще остане затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове моторни превозни средства, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Вчера в тунела "Ечемишка" падна лампа върху автомобил и уби пътуваща в него жена на място. След трагичния инцидент премиерът Герджиков разпореди да бъде извършена пълна проверка и виновните да понесат отговорността си. Транспортният министър направи оглед на място и обяви, че е недопустимо да бъде осъществявано движение при неосигурена безопасност. Той разпореди и затваряне на тунела до осигуряването на пълната му безопасност.

Късно снощи АПИ обяви и нова организация на движението. Мерките се налагат не само заради опасността от нов инцидент, а и заради извършваните процесуално-следствени действия на място.

Въвежда се следната организация на движение:

Товарните автомобили над 12 тона, пътуващи за Варна и Русе, могат да преминават по Подбалканкия път I-6 София – Казанлък - Гурково, след което през Прохода на Републиката /път II-55/ да достигнат Велико Търново, и да продължат по път I-4 Велико Търново – Бяла до Варна или Русе.

Забранява се движението на всички МПС по АМ "Хемус" в участъка пътен възел "Витинска река" - пътен възел "Правец".

Движението на всички МПС в посока Видин, Русе и Варна от София се осъществява по следния маршрут: по АМ "Хемус" до пътен възел "Витинска река" - път I-1 до пътен възел "Правец" - по АМ "Хемус" до пътен възел "Коритна" към I-3 (Русе) и I-4 (Варна).

Забранява се движението на МПС над 12 т по пътищата I-3 Бяла-Плевен-София и I-4 Велико Търново-Ловеч-София в посока София.

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Габрово, Велико Търново и Русе: път I-5 Бяла - Велико Търново - път II-55 през Прохода на Републиката - АМ "Тракия" - София.

Обходен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Видин, Монтана и Враца: път II-16 Ребърково - Своге - София.

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Ловеч и Плевен: път II-35 Ловеч - Плевен - път II-13 Плевен - Кнежа - Борован - път II-15 Борован - Враца - път I-1 Враца - Ребърково - път II-16 Ребърково - Своге - София.     

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

12

Denis Rizanov

06.02 2017 в 12:35

Като ще си говорим открито:
"Неотложността на аварийния ремонт, а от там и на строителния надзор по неговото реализиране, възложителят аргументира с отстраняването на посочените пречки и с наличието на протокол от 19.03.2009 г., с който комисия, с представители на Област София, Гражданска защита, КАТ-пътна полиция и НАПИ, изразява становище за необходимост от незабавни действия за осигуряване на безопасни условия на движение в тунел “Ечемишка”."


Чете ли добре?
"... протокол от 19.03.2009 г..." "... НЕЗАБАВНИ ДЕЙСТВИЯ..."

http://ow.ly/ROXS308IpzV

КОЙ дойде на власт на след 5 Юли 2009г?
КОЙ ПРЕЗ ВСИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ (С ЕДНО МАЛКО ПРЕКЪСВАНЕ, В КОЕТО БЕШЕ шефче на Пловския панаир) БЕШЕ ШЕФ НА НАП?!
КОЙ БЕШЕ министър на регионалното развитие и благоустройство? (подсказка - два са! единия стана после Президент)
КОЙ бе пачи?

42249

11

Denis Rizanov

06.02 2017 в 12:26

А къде са българските "евродемократи"? Къде са умните и красиви? Къде се стотиците нпо-шници бранещи демокрацията и законноста? Нямат ли пари да отидат до тунела и да направят селфита пред него? Ох, уейт, няма да ги пуснат - пътят е затворен...

12038

10

косата

06.02 2017 в 11:10

"Жена загина в тунел при "Витиня"– съобщават телевизионните медии.

Причината – Некачествен ремонт от "наша" фирма ...

И много ми се иска да знам:

Къде са българските граждани да окупират тунела и да скандират "ОСТАВКА,УБИЙЦИ"!

Къде са Българските медии да излязат със заглавия "България уби невинна жена"? И да поискат оставките на УС на АПИ?

Къде е българската прокуратура да се самосезира за непредумишлено убийство? И да потърси отговорност от възложителя на ремонта и изпълнителя?

Къде са Българските патриоти да кажат в родината на дедите ни това е недопустимо?

Къде са българските политици, които да подкрепят гражданското недоволство?

77927

9

El Commandante

06.02 2017 в 11:09

Според АПИ не можело да се посочи виновен за случая...кво да ви кажа. ..

15256

8

mendi

06.02 2017 в 10:16

Нито е първия случай нотп ще е последния! Ясно си спомням че на същата магистрала къс бетон беше паднал върху кола по същия начин, преди година - две беше.
Това е показателно за цялата ни работа! Проблемите се замитат под килима с надежда да не се проявят до края на мандата, пари се наливат там от където могат да се откраднат и като минат 4-те години "След нас потоп"!
Идва другата партия с големи обещания за справедливост и възмездие ама като хване кокала кара по същата схема! И така 2 - 3 си се въртят в безкраен цикъл.

42249

7

Denis Rizanov

06.02 2017 в 09:32

Конкретно по случая, този новичкия министър също бих го изправил на ешафода.
Не може вчера и.д. шеф на АПи в момента да излиза и да кадва, че ще трябва 24часа за пълно обследване на цялата конструкция на този ръкав на тунела и затова не били го затворили превантивно, а днес да го правят след като е станала трагедията. Що не го направиха преди да затворят другия ръкав? Та нали след затваряне и пренасочване, през този злополучен тунел ще минават два пъти повече МПС-та?! Само от това следва, че вероятността за извънредна ситуация се повишава двойно. Какви са били тези идиоти по времето на въпросния лазаров допуснали това? А самият той?
Освен това, тунелът трябваше да бъде готов до края на декември 2016г.
Всяка конкретна трагедия има своите отговорни г.зове! Всяка! Запомнете това. Не им ли потърсим сметка нищо няма да се промени!

42249

5

Denis Rizanov

06.02 2017 в 09:25

neverland, изобщо не съм съгласен с мантрите ти. Това твоето е някаква графична логорея. Вербална чекия ако щеш.
Цялата работа е, че на "организационно ниво", както ти казваш ЛИПСВА ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ! Само и единствено в това е проблема.
Главен "стопанин" на този републикански ПЪРВОСТЕПЕНЕН път от международно значение в лицето на АПИ се е дистанцирал от своите задължения и се е отдал на разгулен и разхайтен живот.
Животното, което удобно разцъкваше в полза на банкянския пасианс поръчки, лазар лазаров УДОБНО СЕ ИЗМЪКНА от вкякаква отговорност през Ноември миналата годината.
Сега АПИ трябва да бъде ОСЪДЕНА! Осъдена СЪРАЗМЕРНО на умишлено бездействие довело до отнемането на човешки живот! Присъдата трябва да е поне 1млн лв.
Пак повтарям, всичко това е от липсата на пряка отговорност! И никакво време не трябва да чакаме да минава за "внедряване", а просто да се приложи на практика.

12329

4

Шопа

06.02 2017 в 09:24

А свинкята дето вдигна цената на винетките, как ще се оправдае,
дето се е чесала толкова време ?
За видимите резултати ?

15414

3

Hihi1981

06.02 2017 в 09:15

Няма магистрала няма проблем!!!ИДИОТИ!!!