МВнР пита сръбските власти защо не са ги уведомили за смъртта на Асен

OFFNews 10 януари 2017 в 13:01 9853 0

Видеооператорът Асен Петров е бил открит мъртъв още на 4 януари, но сръбските власти не са уведомили българските си колеги за това, съобщава "24 часа". По информация на вестника Асен е открит в 23:40 часа пред сграда на улица "Милутин Миланкович" №30 в покрайнините на Белград.

По-рано днес от българското Министерство на външните работи (МВнР) съобщиха за OFFNews, че очакват информация по случая от посолството ни в Белград. До момента смъртта на Асен не е потвърдена официално от българските власти.

Остава неясно и местоположението на двете момичета, които са били с момчето. По неофициална информация имената им са Борислава Ненкова и Михаела Маринова.

Тялото на Асен се намира в белградската съдебна медицина.

В понеделник семейството на момчето отправи призив за помощ, след като той не се обадил няколко дни. Видеооператорът в Спортал заминал за Белград заедно с двете момичета, като трябвало да се върне още в петък. Това обаче не се случило, а телефонът му бил изключен при опити на разтревожените близки да се свържат с Асен.

Проверка на Външно министерство тогава не намери името на българина сред закъсалите по пътищата на Сърбия. Той е предаден за издирване в Трето районно управление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови