МВР се похвали с разкрити престъпления, помогнали им пострадалите

OFFNews 20 март 2016 в 16:52 3216 2

Насред крими вълна̀та МВР се похвали с успехи

Областната дирекция на МВР София се похвали с няколко успешни акции в страната по линия на кражбите и битовата престъпност. Това стана на поредния за последните няколко брифинги, в които топ полицаи и прокуратурата отчитат резултати в борбата с престъпността. Активността на властите идва на фона на зачестилите криминални прояви в страната от последните седмици. 

Три от петте разкрити престъпления станали с активното съдействие на пострадалите.

При първата акция са задържани четирима криминално проявени мъже от Своге, които отвлекли свой 42-годишен съгражданин, като му поискали 2000 лв. за свободата му. Мъжете са задържани, след като жертвата се обадила в полицията и посочила похитителите си. Това са Г.И. на 36г. с прозвището Сладкия, който е криминално проявен и осъждан; В.А. на 42г. - криминално проявен; И.Т. на 40г. - по прякор Близнака, криминално проявен и осъждан; С.К. на 27г. - Шилото, криминално проявен и осъждан.

Полицаи от Ихтиман пък открили няколко откраднати автомобила. Това станало след проверка на "Голф 3", за който открили, че е с номера от друг откраднат автомобил от квартал "Младост" в София. Открити са и още два откраднати автомобила. Двама души са с повдигнати обвинения и са задържани в ареста. 

Разкрит е и затворник, който успял да отмъкне пари от жена, свързвайки се с нея чрез "Фейсбук". През февруари тя сигнализирала, че от няколко месеца е обект на изнудване от страна на мъж, с когото контактувала първоначално в социалната мрежа, а след това по телефона. Пред полицаите тя разказала, че първоначално мъжът се е представил за полицай на границата, който си търси компания. По-късно версията му се променила и той обяснил, че се намира в затвора заради престъпление по служба и помолил жената да му прати малка сума пари.  Той обещал да се издължи като излезе от затвора и пращането на пари продължило. Когато жената опитала да се противопостави, в дома ѝ дошли няколко мъже, за да я уговарят да склони да прати парите. След подадения сигнал извършителят е установен - многократно осъждан мъж, който в момента е в затвора за грабеж.

МВР се похвали с предотвратена телефонна измама. 74-годишна жена, проявила "съобразителност и хладнокръвие", е подала сигнал в полицията, че са ѝ искани пари. Извършителят е задържан в момента на получаването на плика с 3000. 

Задържан е и мъж за опит за убийство на полицай в с. Трудовец. Там на 13 март имало масово сбиване. В опит да предотвратят ескалиране на напрежението, при което мъж опитал да удари с брадва един от полицаите. Задържани са общо 13 души, като на три от тях са повдигнати обвинения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!