МВР съобщи, че проверява бензиностанции не само на Марешки

OFFNews 18 януари 2017 в 17:05 5437 0

МВР съобщи, че проверява бензиностанции не само на Марешки

От днес стартираха контролни действия по отношение на бензиностанции, собственост на различни търговски вериги, съобщиха от пресцентъра на МВР. Съобщението дойде, след като стана ясно, че ГДБОП проверява бензиностанция на бизнесмена Веселин Марешки в Горна Оряховица.  

От Вътрешното министерство не уточняват кои са веригите, които проверяват, но и не отричат информацията, че сред тях е и бензиностанция на варненския бизнесмен.

Вместо това уточняват, че проверките се извършват на територията на шест области в страната. В тях участват екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Националната агенция за приходите и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Действията се провеждат под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Специализираните проверки са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти. Предприети са след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, извършен от Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция за приходите.

Резултати от извършените контролни действия ще бъдат предоставени на по-късен етап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови