МВР наказа 10 мотористи след нощното шествие в София

OFFNews 19 септември 2016 в 11:18 11834 3

МВР наказа 10 мотористи след след нощното шествие в София

Десет мотористи са наказани след масирани проверки на КАТ. Акцията на пътните полицаи е проведена като отговор на шумното нощно шествие в събота вечер, при който стотина мотористи караха по основните булеварди в столицата.

В отговор полицията в София започна операция срещу водачите на мотори, които вдигат шум през нощта, съобщава БНР. Близо 50 мотористи са проверени от екипите на "Пътна полиция" в София само в неделя вечерта, обясни директорът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. Акцията е проведена основно на Южната дъга на Околовръстното шосе, по бул. "Цариградско шосе" и в Люлин, където има прави участъци от пътното платно, които създават предпоставка за по-бързо и шумно каране на мотоциклет.

Десет от мотористите са наказани, на трима от тях мотоциклетите са спрени от движение, уточни Тенев. 

Полицията е задържала и 17-годишно момче, което е управлявало мотоциклет без да има книжка затова.

"Той го считаше това за нещо нормално", допълни комисар Тенев.

Проверките ще продължат всяка вечер, обясниха от КАТ. Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост.


 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

19.09 2016 в 11:29

Елате и на "Ломско шосе". От околовръстното до Костинброд! Може и на "П.Владигеров". Има, има нелоши писти. Има и луди мотористи, само КАТ няма. Щото едва вчера разбраха какви ги вършат двуколесните. Абе нека са живи и здрави и да спазват правилата.

Поздрав!