МВР-началникът, арестувал шефа на „Агромах“, понижен в редови полицай

OFFNews 07 септември 2016 в 17:51 18323 7

Росен Танушев

Директорът на благоевградската полиция Росен Танушев ще бъде понижен като редови полицай в Петрич. Той беше човекът, който арестува шефа на "Агромах" Методи Бачев, след като каза на микрофона на селския събор, че кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов.

Рокадата съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова в парламента.

„Поискала съм оставката на директора, след като установих, че той е действал, без да съобрази ситуацията“, каза Бъчварова. По думите й той е задържал неправомерно „един човек по повод на негови изявления дори и в нетрезво състояние“.

Танушев ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел в Петрич, за да може да бъде полезен на системата.

„Той е един добър полицай, просто като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията", посочи Бъчварова. Министърът смята, че такава преценка се прави от директора на МВР-управлението и в случая тя е неправилна.

„Не може да бъде допусната полцейщина“, категорична е Бъчварова.

Досегашният заместник-директор на Областната дирекция на полицията в Благоевград Петър Зашев поема функциите на освободения Танушев.

Видеото със скандалното поведение на шефа на "Агромах" - фирма с поръчки за стотици милиони и близка до властта, се появи в сайта Pirinsko.com. То е заснето на събор в симитлийското село Черниче.

На тържество на площада известният предприемач Бачев кани на сцената актьора Краси Радков, обявявайки, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов".

След това Бачев нарежда на човека от екипа на "Шоуто на Слави": "Краси, искам ся да се отпуснеш и да се правиш на Бойко Борисов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

07.09 2016 в 21:28

Румяна Бъчварова : „Поискала съм оставката на полиция Росен Танушев, след като установих, че той е действал, без да съобрази ситуацията.Tой е задържал неправомерно „един човек, който казва истината“.

20374

1

Стринка Минка

07.09 2016 в 17:58

Значи пак в системата?
 
X

Да помогнем на украинските деца!