МВР: Лекувахме атентатора от Ансбах от вирусна инфекция

OFFNews 27 юли 2016 в 16:36 5937 6

МВР отрече да е упражнявано полицейско насилие над сириеца Мохамед Далил. Писмо, в което атентаторът от германския град Ансбах се оплаква, че е пребит от полицията в България и държан два месеца в единична килия, бе цитирано от немски медии. 

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, от каквато имал нужда. От МВР съобщиха, че сирийският гражданин е задържан на 19.07.2013 г. при нелегално влизане в страната ни. Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“-МВР. Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения. По време на престоя си в специализирания дом чуждият гражданин не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение. 

От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели.

На 29 юли 2013 г., чужденецът е подал молба до ДАБ. На 27.08.2013 г. той е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12670

6

nunka

27.07 2016 в 23:24

А бе мунчо,какви жертви на расистки тормоз,какви 5 лв?!Този си е бил Даеш много преди да се засили насам..
И колко още други има като него...

10352

4

munchо

27.07 2016 в 20:58

Ами логичноито най-после се случи - жертвите на расисткия тормоз почнаха да си го връщат...
Има ли някой да се съмнява, че българските полюцаи са пребили човека? Има ли някоя расистка свиня, която да не одобрява това?
И после нищо чудно, че е станал атентатор.

25665

3

Victimized

27.07 2016 в 17:40

Случилото се е следствие на неразбирателство между различните институции и хора замесени в историята , което пък се дължи главно на разликата в културните особености . Някак си е политически некоректно да се оправдаваме , но ние тука така лекуваме , или с бой или с пиене , и понеже младежа е мюсюлманин очевидно не можем да го лекуваме по втория начин .
Виждаме , че не го е приел добре , което означава , че не е толерантен към нашите културни разбирания , след като всички видяхме (чухме , четохме ) яростната му съпротива да се върне обратно при нас .
Ние тука силно се надяваме , това да не даде отзвук сред останалите гости които очакваме , и да вземат да се откажат от планираната екскурзия , че чичко Сорос не връща пари ....

 
X

Да помогнем на украинските деца!