Луксозните джипове върнати на горските само на думи

Борисов го обеща през декември, днес от НСО обясняват забавянето с тежки процедури

OFFNews 10 февруари 2017 в 09:15 5762 7

Луксозните джипове, купени уж за горските ни стопанства за нуждите на платежоспособни ловци, но оказали се в НСО за нуждите на бившия кабинет „Борисов“, все още не са върнати на стопанствата.

Връщането на джиповете беше обещано от бившия премиер Борисов през декември 2016 г., след като камера на bTV показа как лично Борисов шофира една от скъпите коли, оборудвани с кожен салон и климатизирани седалки; с монитори за задните места, паркинг сензори с камера за обратно виждане и още десетки екстри.Обещанието до днес е само на хартия, показа проверка на телевизията.

Горските не са видели колите, а спешният порядък, в който е трябвало да бъдат върнати, се оказва разтегливо понятие.

От Националната служба за охрана обясняват, че са си свършили работата по връщането и очакват другата страна да приключи формалните процедури.

От горските стопанства твърдят, че няма чак толкова сложна процедура – трябва да се разменят две писма и колите да се доставят.

От НСО твърдят също, че в колите не се возят хора от властта, къде са те и какво се случва с тях обаче не е ясно.

Служебният зам.-министър на земеделието Иван Палигоров не успя да отговори на въпроса кога колите ще бъдат върнати. Това щяло да стане „своевременно“ и „по най-бързия начин“. Той все пак предположи, че това вероятно ще е станало в рамките на служебния мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

7

Лопе де Вега

10.02 2017 в 14:17

Но пасаран, невърмор и никс мамата! Как некви въшливи горски ще се возят на такива коли, бе! Шейхове, султани и велики везири! Сичко е шменти-капели и сайънс фикшен! Това Министерство на земеделието колко пари препра, преведе където трябва, плати на когото трябва - не ти е работа.

Професоре, още когато стана аварията в Хитрино боко се появи по една телевизия, седнал зад волана на некъв джип. Тогава писах, че това НСО е за баклука, щом не си върши основната задача - да пази вождовете ни. За каво трошим тези пари - не е ясно. На твоя въпрос - не, няма право! И, да, Той сам си разрешава каквото си иска. В държава без ред и закони е така.

Поздрав!

12415

6

senester

10.02 2017 в 12:59

Някой повярва на лъжите на Боко,че ще върне нещо веднъж вече откраднато от тях.Но пасаран,брат ми

7506

3

Много е важно да има монитори на задните седалки, за да могат горските да си гледат клипчета и порно.

8997

2

Tsvetan Krastanov

10.02 2017 в 09:45

Ами, Аз му разреших