Лиляна Павлова благодари на службите за добрата работа по почистването

OFFNews 08 януари 2017 в 11:10 8612 2

Снимка Булфото

Лиляна Павлова.

Пътят до всички областни центрове вече е отворен, работата на екипите продължава. В 06:00 часа тази сутрин е отворен и последния път - Варна-Добрич, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг тази сутрин.

Главните проходи също са отворени за движение. Остава да се пробие Ришки проход, като усилията са насочени това да стане до края на деня.

Най-сложна все още остава ситуацията в Добрич, Силистра и в Шуменско. Причината е силният вятър и снегонавяванията.
В момента специализираната техника на пътните управления и на военните е съсредоточена за разчистване на пътищата към общинските центрове и възстановяване на електричеството на населените места без ток. Очакваме подкрепа от военните, за да окажем съдействие на екипите на „Енерго Про”, защото още има около 90 населени места без ток, уточни Лиляна Павлова. Очаква се спиране на вятъра в следобедните часове, което ще даде възможност да бъде мобилизирана летателна техника и да бъде установено кои точно далекопроводи да аварирали и повредите да бъдат отстранени.

Министър Павлова благодари на екипите на всички институции, които работиха през цялата нощ за разчистване на пътищата и за изваждане от преспите на закъсали автомобили. Тя благодари и на гражданите, които се съобразиха с призивите да не пътуват, да са внимателни и да спазват наложените забрани. Тя посочи единични случаи на закъсали шофьори, които не са се съобразили с ограничения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

08.01 2017 в 11:27

Г-н Йончев, ОТНОВО прекрасен избор на......снимка!!!
Нямаше нужда от......текст:)))

Не е лошо да си направите и такава рубрика, да речем едно шеговито........“Фотките ви....говорят“...хахахааа...за “авторски права“ НЯМА да имате проблеми;)