Кои са любимите британски университети на студентите (класация)

OFFNews 22 май 2014 в 11:23 10011 1

Снимка Flickr

Кои са най-високо оценените британски университети от студентите и какви са критерите, по които те избират къде да учат показва най-новото, девето поред, изследване на Times Higher Education (THE) "Students experience survey" за 2014 година.

Университетът в Шефилд (University of Sheffield) се изкачва от миналогодишното си трето място до №1, показва класацията, която е част от изследването. Висшето училище е оценено високо от участвалите в изследването студенти по всички 21 показателя, като той е №1 за Великобритания в два от тях - добър социален живот и добра студентска общност. Университетът е трети по критерия добре структурирани курсове, изпреварен само от Кеймбридж и Оксфорд.

21-те критерия оценяват качеството на академичното преподаване, на администрацията, на социалния живот, цената за обучение (включваща както разходите за университетски такси, така и за живот), материалната база.

Не само добрите показатели на Шефилд, но и културата на университета да слуша студентите са довели до подобряване на образованието, осигурявано там, отбелязват авторите на изследването.

Вторият в класацията е University of Bath, който се изкачва до тази позиция от №6, където е бил през 2013-а. Университетът е №1 на Острова според студентската оценка по отношение на спортните си бази (заедно с Loughborough University) и връзките си с индустрията (заедно с Imperial College London).

№3 тази година е University of East Anglia, бивш №1, а №4 - University of Dundee (№1 през 2011 г.).

От тази година в Топ 20 на британските университети според студентската оценка е Falmouth University - училище със 110-годишна история, получило статут на пълноправен университет през 2012 г.

Четири от университетите в Топ 10 са базирани в Лондон: King's College London, Brunel University, Royal Hollway, University of London и Royal Veterinary College.

Най-голям прогрес има University of Stirling - от 39-о до 35-о място, който се дължи на намаляването на броя студенти в групите и последвалата по-високата оценка на студентите при получаването на обратна връзка.

Сред нещата, които студентите търсят, са добре направения онлайн проспект, близост до родното място, максимално добре разработени курсове по време на следването. Те се интересуват също колко ще им струва обучението и живота в кампуса, както и какви са условията, при които ще живеят.

В Топ 3 по отношение на нивото на преподаване и класата на преподавателите са Оксфорд, който е №1, следван от Кеймбридж и Royal Veterinary College.

В проучването са участвали 14 000 студенти, то е проведено между октомври 2012 и юни 2013 година. 21-те критерия са посочени от студентите. За всеки от индикаторите може да се посочва оценка от 1 до 100. В крайната класация са включени универсиети с рейтинг 50 .

Вижте подредбата на университетите и някои от оценките на студентите:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови