Кабинетът разреши УНСС да открие три института

OFFNews 22 март 2017 в 14:00 3078 2

Правителството одобри предложение на просветния министър проф. Николай Денков за откриването на три нови института в УНСС - по икономика и политики; по творчески индустрии и бизнес и по предприемачество. Откриването е въз основа на решение на Академичния съвет на Университета по национално и световно стопанство от 5 ноември 2016 г.

Институтът по икономика и политики ще извършва дългосрочна научноизследователска дейност, експертна и консултантска дейност по проекти и програми с регионално, национално и международно значение, пише в мотивите към предложението. Към института ще бъдат създадени лаборатории за научни изследвания, свързани с работата на студентите и докторантите.

Институтът ще изготвя анализи, прогнози, стратегии и програми за развитието на регионални и национални политики, според мотивите за създаването му. Той ще изпълнява национални и международни проекти и ще извършва курсове за продължаващо обучение.

Институтът по творчески индустрии и бизнес ще работи за "обслужването" на учебния процес в специалностите „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“ към Бизнес факултета на УНСС, става ясно още от мотивите. Там ще се извършва и научноизследователската дейност на Бизнес факултета.

Институтът по предприемачество ще "надгради и интегрира действащите научни и академични звена в областта на
предприемачеството", пише в проекта.

"Резултатите от научните изследвания ще се използват в подкрепа на политиката на университета, особено при реализацията на студентите, помощ за бизнес практиката, държавни и обществени институции, работа в международни мрежи и консорциуми", пише в проекта. Как точно университетът ще се меси в реализацията на студентите не става ясно от проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

2

Big Smile

22.03 2017 в 14:27

Лошо - там преподава икономическият гений Румен Гечев - професор по хиперинфлация...

11751

1

Big Smile

22.03 2017 в 14:26

Айде чакайте нови безработни псевдо-икономисти....Библиотекарска секция нямат ли?