Измамници сe представят за служители на Енерго-Про

ОFFNews 09 юли 2015 в 18:58 2988 0

Нов тип телефонна измама опитали да извършат неизвестни лица във Варна. В началото на седмицата измамник се обадил на домашните телефони на живеещи в жилищен блок във варненския квартал „Левски“, представяйки се за служител на Енерго-Про, който "събира парите за ток на място“.

Живеещ в блока човек уведомил фирмата за необичайните обаждания, които той и неговите съседи получили в един и същи ден. Служители на дружество обяснили, че в Енерго-Про няма практика да се събират сметките за ток „на място“. 

От компанията уверяват, че никога не е съществувала практика сметките за електроенергия да се събират по адресите.

"Обръщаме внимание, че подобни „предложения“ са опит за измама. Съветваме нашите клиенти, ако получат предложение „да заплатят сметката си на място“, незабавно да сигнализират на денонощния телефон на Енерго-Про - 0700 161 61, или да се обърнат към органите на полицията.

За улеснение на своите клиенти компанията е предоставила възможност за избор между различни начини за заплащане на консумираната електроенергия:

- В брой на касите на Центровете за обслужване на Енерго-Про, Български пощи, Информационно обслужване или на касите на EasyPay;

- По банков път чрез директен дебит, платежно нареждане или банкомат;

- По интернет чрез електронно банкиране, системата за електронно плащане еРау.bg, чрез услугите на transcard и iCARD;

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови