Измамници грабят имоти от психично болни хора

OFFNews 23 ноември 2015 в 11:09 4396 3

Измамници подвеждат психично болни хора да подписват документи, с които им прехвърлят имоти, показа в репортаж Нова тв. 

Виолина и Силвия Димитрови са психично болни майка и дъщеря, с диагноза шизофрения". Лекуват се в болница "Свети Иван Рилски". Съпругът на Виолина е починал. Двете са наследници на дял от къщата му и имот към нея в кв. "Филиповци" в София.

Преди няколко дни при тях на свиждане дошли съседка и мъж, когото двете пациентки бегло познавали. В столовата на болницата двамата се опитали да убедят жените да подпишат предварителни договори за покупко-продажба на дела на къщата и на парцела за 9 000 лева. Измамата била предотвратена от дежурната сестра, която разбрала какво става, извикала дежурния лекар, разказа директорката на болницата д-р Цветеслава Гълъбова.

Посетителката се записала в книгата за свиждане като Милена Първанова. Мъжът не се е записал.

"Този предварителен договор е много опасен, защото това е опит за много грозна, безскрупулна измама. По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама", обясни адвокат Марин Марковски пред Нова тв.

Полицията работи по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!