Изчезнали са бюлетините и урните от общото събрание в МУ-София

Александра Маркарян 12 октомври 2016 в 13:43 16873 1

Бюлетините с урните и протоколите от проведеното вчера общо събрание на Медицинския университет в София са изчезнали. В момента комисия, назначена от министъра на образованието Меглена Кунева, е в университета и изисква документите по процедура, но те не са в Ректората, съобщиха от МУ.

Членове на общото събрание казват, че са видели снощи бившия главен секретар проф. Алексей Алексеев да отнася урните неясно къде.

Проведеното вчера общо събрание отзова избрания през април ректор проф. Вихра Миланова и избра на нейно място проф. Виктор Златков.

Липсата на документацията, която трябва да се съхранява в университета, обаче хвърля поредното съмнение върху легитимността на проведеното събрание.

Заповедта на министър Кунева за проверка в МУ-София относно свикването на общото събрание на университета, проведено на 11 октомври, е заведена в деловодството на университета днес, 12 октомври. Контролът по изпълнението й е възложен на проф. Иван Димов, зам.-министър на образованието.

В отговор на запитване от OFFNews МОН потвърдиха, че са разширили проверката, която първоначално касаеше само процедурите за хабилитиране на преподаватели. Тя вече включва и обстоятелствата по свикването и провеждането на общото събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови