Историята на "най-тъжния лабрадор"

OFFNews 25 март 2016 в 17:55 18031 8

"Най-тъжният лабрадор", който е в тежко състояние и е изоставен от собственика си в столичния квартал "Симеоново", търси помощ. За това ни сигнализира жена от квартала, пожелала анонимност, която иска да му намери нов дом.

Тя разказва, че кучето било собственост на автомонтьор, имало си къщичка в двор в квартала и се грижели за него. Но преди 5 месеца собственикът му заминал за САЩ. Той поверил грижите за любимеца си на роднина, но след като напуснал страната, животното било оставено на произвола на съдбата.

Въпреки това лабрадорът продължавал да стои около доскорошния автосервиз на собственика си, който се намирал на ул. "Бор". Животното месеци наред се хранело от кофите за боклук в района. Цялото е в грес, развило е и кожно заболяване и се нуждае от лечение.

Тогава жената решила да помогне на "тъжното животно", както го нарича самата тя. Започнала да го храни, давала му и витамини. Пуснала и обява във форум за собственици на кучета с надеждата, че някой ще поиска да го прибере и да се погрижи за него. Кръстила темата "Най-тъжният лабрадор", защото според нея животното изглежда отчаяно и страда, че е изоставено. 

И намерила желаещ да го осинови - човек от Бургас, който веднага проявил интерес и обяснил, че има женски лабрадор и иска да вземе кучето.

На следващия ден обаче кучето го нямало на улицата, когато жената отишла да го нахрани. Тя започнала да разпитва съседи какво е станало с животното. Оказало се, че роднината, на която кучето е било поверено, го е прибрал в двора си и живее наблизо.

Така само след няколко дни, в които успяла да го снима, тя изпаднала в безизходица, защото разбрала, че животното е вързано в заден двор и няма как да го вземе, а за него не се грижат добре.

Според нея роднините на автомонтьора просто са го прибрали, защото видели, че тя се навърта около него и явно иска да го вземе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови