Искат роми полицаи да се борят с битовата престъпност

ОFFNews 01 юли 2015 в 22:10 3854 13

Румяна Бъчварова.

Румяна Бъчварова представи пред вътрешната парламентарна комисия идея за обучение на роми в Академията на МВР като част от мерките в борбата с битовата престъпност.

"Подходът с ромите, които могат да бъдат назначавани като помощник-инспектори, много силно се надявам да даде резултат. Най-голямата спирачка в момента е подборът. Как да подберем тези хора, които имат чисто криминално досие, някакви базисни знания и качества, за да изпълняват тези функции. Мисля, че това ще мотивира по-широк кръг от хора, които да се включват. Обмисляме също как да им дадем възможност, ако се окаже всъщност, че те се справят добре с най-простите задачи, да имат възможност да бъдат допълнително образовани. А защо не дори и да стигнат до Академията на МВР", коментира тя.

Министърката изрази неодобрението си от работата на кмета на Гърмен Минка Капитанова, тъй като не е свършила работата си качествено и е позволила ескалация на напрежението.

"Бяхме разработили план с нея, буквално седмица след първите събития. Тогава лично аз присъствах. Към вчерашния ден нито една от тези мерки, освен поставянето на видеонаблюдението, не беше изпълнено от нея. Дори тя беше трудна за откриване", каза Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!