И в Русия се присмиват на българските железници (видео)

OFFNews 15 декември 2016 в 12:25 25781 17

Преди ден OFFNews публикува две видеа, разкриващи реалното състояние на железния път по 9-а линия, на която се намира и добилата печална слава гара Хитрино. По този повод наш читател ни изпрати линк от публикация в популярния руски хумористичен сайт "Фишки", на който е публикувано друго скандално видео, което разнася и по света "славата" на българските железници.

В обяснението към кадрите се уточнява, че скоростта е ускорена до 100 км/ч. При нея спирачките на влака са пред изпадане!

OFFNews се консултира със специалист, който е категоричен, че този запис е още по-шокиращ от тези, които вече публикувахме. 

"Това е калодкодържателят и лостовата спирачна система на локомотива - някаква "Шкода". Изобщо не е нормално да се друса така, за което са виновни специалистите по поддръжката", категоричен е експертът.

Според него със сигурност в случая може да се каже, че спирачната система не е добре регулирана, което крие риск от транспортно произшествие.

Не е ясно къде и кога е направен записът, разпространен на руския сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12308

17

И още нещо - в коментарите под видеото не прочетох някой да се присмива.Даже напротив, съвсем откровено си казват, че при тях е и по-зле.

12308

16

"Как е закрепена тази камера? Не помръдва, не потрепва, образът кристален... Абе руска му работа!"

Нищо руско няма, има GoPro и човек (не руснак), който се е сетил как да го закрепи.Ако си направиш труда да го намериш в цитирания руски сайт даже си и пише, че автора на видеото е българин.

http://fishki.net/2100550-rabota-podveski-poezda-na-skorosti-100km-ch.html

77927

15

El Commandante

15.12 2016 в 21:51

"Само рускинчетата не бараме"

Говори за себе си...

12308

12

"Не се казва колодки, накладки е на български."
Железничарския термин е "калодки", независимо дали ти харесва или не.И "вагоните" не са по руска технология.Като не си запознат си трай.

13604

11

In Trum we trust

15.12 2016 в 16:07

Нормално да е така, през последните 27 години от БДЖ постоянно се краде и нищо не се инвестира. Идете и снимайте къщите на всички министри на транспорта и шефове на БДЖ отпреди 27 години до ден днешен и ще видите къде са парите.