Хотелиери на протест срещу шумна дискотека в Приморско

OFFNews 12 юни 2016 в 09:53 8612 2

Снимка Нова телевизия

Хотелиери и жители се оплакват от шумно заведение в центъра на Приморско, което от години тероризира района, разказва Нова телевиия.

Музиката от откритата дискотека е непоносимо силна, обясняват хотелиерите. Заради нея те търпят икономически загуби. 

Галина Тончева е собственик на хотел, който се намира на 50 метра от проблемната дискотека. Тя обяснява, че многократно е подавала сигнали на телефон 112, но никой не е обърнал внимание на оплакванията. 

В подписка срещу шума са се включили над 30 собственици на апартаменти и хотели в черноморския град. 

Жители разказват, че се изнасят от града, когато заведението отвори. 

Представител на заведението твърди, че музиката е в законовите норми и винаги се намалява след 23 ч., но според протестиращите това не е така. 

От общината заявяват, че са предприели всички законови действия. Заведението е категоризирано като ресторант с открит бар и може да работи до 23 ч.,  именно това може да бъде проверявано. Общината обаче не може да прави замервания на шума, тъй като това е в правомощията на РЗИ. Миналата година здравната инспекция е направила две проверки. 

Собствениците на заведенията са били предупреждавани предварително за провеките и са намалявали звука при замерванията, твърдят протестиращите.








Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

12.06 2016 в 12:59

Правилно казаха в репортажа, че туризмът е колективно мероприятие.В Слънчев бряг се е превърнало в колективна простотия и Приморско ги настига.

а в Гърция е толкова чисто и тихо....и близо!

12284

1

ДидоВъТъ

12.06 2016 в 11:21

Всяка Божа година,в началото,по време и след сезона има такива репортажи и какво-нищо!!!Няма контрол и това сие.Ще пошумят покрай репортажа и до там.Ама си има и хора,който хем знаят к'во чудо е до определени хотелчета,и пак се натискат на следващата година,'щот си е евтино.Няма оправия.А има толкова приятни,малки и тихи хотелчета,ама трябва да се търси.Всичкото се вре в тия презастроени и пренаситени клоаки.