Хиляди без ток заради силния вятър

OFFNews 22 ноември 2015 в 10:20 3870 0

Хиляди хора са без ток заради силния вятър. Това съобщи директорът на "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Виктор Станчев, цитиран от "Фокус".

Около 2000 домакинства в София са без ток заради бурята. Основно те са съсредоточени в с. Клисура, кв. „Курило” и с. Долни Богров. В момента наши екипи се намират на терен и работят по отстраняването на проблемите”, обясни Станчев.

По думите му около 2500 домакинства са с нарушено електрозахранване в София-област, като 1500 от тях са в Община Елин Пелин.

В Своге с нарушено електрозахранване са около 1800 клиенти. В Община Дупница, намираща се в област Кюстендил, положението е най-тежко. Там 2000 клиента са с нарушено захранване. Това са селата Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище и Крайници. Засегнат от силния вятър е и Рилския манастир, допълни Станчев.

В област Враца без захранване са около 6000 домакинства, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен. В област Монтана, в Община Вършец без захранване са около 500 домакинства. Всичко е вследствие на ураганния вятър и свързано със скъсани проводници по мрежата, подчертаха от ЧЕЗ.

В момента за отстраняване на авариите работят 35 аварийни екипа. От ЧЕЗ призоват всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на компанията.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови