Гриша Ганчев разказа за среща между Борисов и Цветан Василев преди падането на КТБ

OFFNews 04 декември 2016 в 12:42 22623 16

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев разказа пред Нова тв за среща, на която е присъствал, между Бойко Борисов и Цветан Василев, състояла се през 2014 г., преди падането Корпоративна търговска банка (КТБ). На нея се обсъждала сума около 240 милиона лева, която била дадена от Василев чрез Пеевски и Сталийски, за да стигне до Бойко Борисов, но това, по думите на премиера в оставка, не се случило.

"На прословутата среща - тя стана розов бразилски сериал - присъствах, макар че не исках да присъствам. Борисов каза тогава: "Стой тука да слушаш". Срещата беше 10-ина дена, преди да падне банката и да подгонят Цветан Василев, че с трите чички е искал да убива лицето Делян Пеевски. Целият разговор беше свързан с някакви милиони, раздавани насам-натам. Бойко Борисов му каза: "Двамата с Пеевски ме бутнахте от власт, а другият, Сталийски, с месеци не е идвал да ми каже "Здрасти"."

"За четири години от тебе съм получил на един рожден ден една икона със сребърен обков, която е в Министерския съвет и ако не са я откраднали, като се върна, ще си я взема", казал Борисов на Цветан Василев по думите на Гриша Ганчев.

"Цифрите бяха много впечатляващи. Говореше се някъде за около 240 милиона общо натрупани в годината. Едните ги е взимал единия - че ги носи на Бойко Борисов, другите ги е взимал другият - че ги носи на Бойко Борисов", каза Ганчев.

"Цветан каза: "Тези пари съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онези съм ги дал на Делян да ти ги донесе", на което Бойко му вика: "Не си ме черпил и не сме се виждали за 4 г. за едно кафе". Второ, ти ми прати с Делян, разболяха ми детето, шест месеца да стоят камери пред къщата ми. Единият ме е бутнал от власт заедно с тебе, а другият и "Здрасти" не ми е казал", преразказа Ганчев.

Инициативата за срещата била на Цветан Василев. Той имал информация, че някой иска да бутне банката и искал да помоли Борисов за помощ. "Като какъв да я спася, като съм в опозиция?", отговорил Борисов.

Гриша Ганчев коментира и отношенията си мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев:

"Да кажа за някои, които ме спрягат за ортака на Цветан Василев. Аз с Цветан Василев имам един-единствен бизнес. Той частично финансира завода в Ловеч за колите. Никакви други бизнеси не съм имал с него. "Петрол" е друга тема, защото "Петрол" беше абсолютно фалирало дружество, с 362 млн. долара борчове и още около двадесет и няколко милиона към доставчици. Той го беше предлагал на разни хора, никой не се нави да го управлява, и ме помоли да вляза за около седем-осем..., година време, защото там беше обърната пирамида по доставки и по целия бизнес на "Петрол". Така се случи, че 6 дена, след като влязохме в "Петрол"... на 6 юни влязохме в "Петрол", на 11-и започна да пада банката и тъй или иначе две години трябваше да правим така, че горе-долу да го запазим като предприятие. То беше фалирало като предприятие".

По повод раздялата с доскорошния наставник на клуба Едуард Йорданеску Ганчев заяви: "Ние държахме много той да остане, защото по мнението на всички специалисти е много интелигентно момче, доста му е ясна материята. Човекът не издържа психически и си тръгна сам. Молехме го след прословутия мач срещу "Верея".

"Най-много съм разочарован от Борис Галчев. Задрасках го с дебелия флумастер. Никога няма да му простя. Той допусна много грешки и започна да говори глупости, което не му прави чест", допълни бизнесменът по повод постъпките на капитана на отбора, заради които беше отстранен от първия тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11582

17

ogi.1

08.05 2017 в 08:45

Играеме си да се надпреварваме кой колко е умен и знае, а те си разпределиха баницата.Чакайте да пуснат кокала .

11920

16

Buriata

05.12 2016 в 22:02

Интересното от казаното от Ганчев е, че Цветан Василев е бил готов и уж е дал 240 млн. лв. , за да си спаси финансовата пирамида. Един невинен човек не дава подобни цифри за подкупи.

12435

15

Jinx

05.12 2016 в 20:13

Да бе! Сигурно някой ще ти повярва. Нали все още играйкате с Цецо контра фалц на синдиците с ония навързаните дъщерни дружества на Петрол.

12860

13

newfoundland

05.12 2016 в 18:46

Срещи, разговори, медийни изяви по темата само, а големите пари липсват, та даже финансовия министър каза, че повече от 10% няма да бъдат събрани, а другите ще са по джобовете на Цветан Василев.

20699

12

Новак

05.12 2016 в 06:28

"Мъжкар" не значи ли "човек, който си държи на думата", а не сега каже едно и след два часа вече се е отметнал?
"Мъжкар" е Орбан, че се опълчи на цялата Брюкселска бюрокрация, а не ходеше да се кланя ту на Ердоган, ту на Меркел.
Голям "мъжкарлък" е да се правиш на мишена на въображаеми мафиотски босове, за да покараш скъпа "джипка".

Е, имаше там едни изказвания в Симитли, в които не ставаше въпрос за мъжкарлък, но цялата случка беше една голяма простотия, за да се вадят изводи.

Професоре, Боко е "мъжкар" защото такъв образ му създаде безгръбначната журналистика и разни други слагачи, иначе си е обикновена, страхлива и крадлива мутра.

20699

10

Новак

04.12 2016 в 20:44

При предишното завръщане "на бял кон" изгърмя КТБ - сега излизат факти, че ездача е бил здраво намесен. При следващото завръщане какво ще гръмне , Професоре? Искрено се надявам, че имаш някаква полза от тези завръщания- в противен случай си е чист мазохизъм и т..я.

20699

8

Новак

04.12 2016 в 20:14

Това не беше ли сумата, която уж беше изнасяна в чували? Явно започва да става ясно къде са отишли чувалите - леко на запад, близо до минералната вода.
Пак по това време изведнъж Тиквун започна да говори да се теглят 5 - 6 милиарда заем.
Професоре, човек, който е взимал само от едно място 230-240 милиона едва ли е "умряло куче". По-скоро ни прави на балъци, а като гледам доста хора това не само не ги притеснява, а даже и ги радва.