Глобалното споразумение за климата от Париж в сила от днес

OFFNews 04 ноември 2016 в 08:34 5267 7

Днес, дни преди началото на климатичните преговори на ООН, новото глобално споразумение за климата от Париж 2015 г. се превръща в правно обвързващ световен договор.

Предстоящата среща в Маракеш ще сложи основите на правилата за прилагането на новия договор и ще разчисти пътя за поемане на амбициозни ангажименти за по-бързи действия за климата.

“Целта на Маракеш е да се заловим сериозно за работа, да се изяснят правилата за участие в Парижкото споразумение и да се даде възможност на правителства, компании, градове и други сектори да поемат все по-амбициозни ангажименти. Трябва да си тръгнем от тези преговори с по-солидна рамка, но със съзнанието, че ние вече имаме цялата необходима власт, за да създадем света, от който се нуждаем” заяви Мануел Пулгар-Видал, ръководител на международната програма „Климат и енергия“ на WWF.

Парижкото споразумение трябва да се превърне в глобалната пътна карта за действия за справяне с климатичните промени. От период на обещания вече преминахме в ера на действия. Сега от всички нас зависи да държим лидерите ни отговорни за изпълняване на ангажиментите, които ще ограничат покачващите се глобални температури.

“Решенията, взети през следващите няколко години, до голяма степен ще определят дали ще успеем да се ограничим до прага на покачване на температурите с не повече от 1.5°C, приети във френската столица, или ще изберем немислимия вариант да го подминем”, каза Пулгар-Видал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

6

Лопе де Вега

04.11 2016 в 15:25

Това е малко обидно, но на принцесите може да се простят някои неща. Разбира се, че първо го прочетох, но там няма отговори на въпросите ми. А за първото - мразим транслейтъра на чичко Гугъл. Правил ми е истински китайски номера.

Поздрав!

29217

4

Лопе де Вега

04.11 2016 в 12:49

Carissima principessa, molto gentile da sua parte, ma с моя английски три пъти се изпотих, докато схванах (надявам се) идеята. Засега ще почакаме да пийнат по едно кафе с джинджифил или чай с джоджен, па да видим що ще стане.

Saluti!

29217

2

Лопе де Вега

04.11 2016 в 09:34

Китай и Индия участват ли? Щото Китай произвежда всички видове промишлени замърсявания без радиоактивното (все още!), а Индия е най-големия производител на свещен кравешки метан.

Поздрав!

n.b. Чесън, дърпат го с кърмата напред, та не се знае накъде. Поне не пуши!:):):)