Ген. Решетников: ГЕРБ са ни по-близки от БСП

OFFNews 06 декември 2016 в 10:47 29236 21

Собственикът на футболен клуб „Славия“ Венцислав Стефанов и Анна Ананиева (дъщеря на Нора Ананиева) са организирали срещата на Корнелия Нинова с руския генерал Леонид Решетников. Това стана ясно от думите на московския разузнавач в предаването „Свободна зона“ по ТВ+ снощи.

През последните седмици Решетников се превърна в медийна звезда у нас покрай твърденията си, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е консултирала с него издигането на ген. Румен Радев за президент през лятото когато още никой у нас не е знаел кой ще е номиниран от левицата.

Нинова обяви, че Решетников лъже, но самият той продължава да настоява, че именно тя е поискала да се срещне с него.

Пред ТВ+ руският разузнавач разказа, че при посещението си в Москва Корнелия Нинова е поискала среща с него, но тя не се състояла. Така през август двамата успели да се видят в София.

„Ние се видяхме за 25 минути, даже малко повече, в хотела, в който аз бях настанен. Имахме разговор и то много малко информативен, защото се запознахме. Инициативата беше изцяло от тази страна. Така разбрах, че тя иска да ме види и да се запознае“, каза Решетников.

Председателят на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) разкритикува столетната ни партия за водената от нея политика към Москва.

„Привлича избирателите с уж лозунги за българо-руските отношения. После като дойде на власт, тези отношения се развалят. И Русия така гледа през последните години на ръководството на БСП. Няма голямо желание. Москва се отказа“, обясни кремълският разузнавач.

Според руския генерал ГЕРБ бил по-искреният и предвидим партньор, но в България не виждал коя партия би работила за подобряване на българо-руските отношения.

„За България в Русия доста скептично отношение има, защото не вървят много добре отношенията и перспективата е много мъглива“, обяснява още Решетников.

Той за пореден път каза и че се надява новият български президент Румен Радев да работи за един по-добър диалог между България и Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12028

21

Ognian Deyanov

06.12 2016 в 16:16

Хубаво, по—хубаво, нак—хубаво,комунистите забравиха какво лъжеха и сами се разобличават.Нинова е опитен хамелеон, но със старата школа не е дорасла да се бъзика.

77927

17

El Commandante

06.12 2016 в 15:26

Наминаващ, абе на фона на Банк ъф Ватикан, не ти ли е малко неудобно да говориш за руския патриарх,а?

Е така, от кумова срама поне да не се обаждаш....