Фандъкова с награда от Зонта клуб "Света София"

OFFNews 28 февруари 2017 в 10:51 3605 1

Кметът Йорданка Фандъкова бе удостоена със специалната годишна награда на Зонта клуб "Света София" за изключителен принос в утвърждаването и защитата правата на жените и децата. 

Престижното отличие се връчва ежегодно по повод Деня на жълтата роза - 8 март. Със своята ежедневна работа г-жа Фандъкова подкрепя дейно инициативите, свързани с овластяването на жените, гарантиране на техните икономически, социални и образователни права, както и борбата срещу насилието във всичките му форми, подчерта Виктория Стоянова, президент на Зонта клуб "Света София". 

С гордост приемам това отличие като знак за моята съпричастност към каузите на дамите от Зонта Интернешанъл клуб "Света София". Можете да разчитате на моята подкрепа и приятелство и занапред в своите благородни дела в полза на жените, момичетата и децата, каза Фандъкова.

За своята съпричастност и подкрепа на каузите на Зонта клуб "Света София" с кристален плакет и диплом се удостояват Мирослав Боршош, директор на НДК, и актрисата Яна Маринова.

Зонта клуб "Света София" е част от ZONTA International - световна организация от жени-лидери и жени - изявени професионалисти в различни области. Те работят заедно за подобряване положението на жените по света чрез обслужване и защита. Със своите над 33 000 членове в над 1200 клуба в 67 страни и географски райони, ZONTA International е Генерален Консултант към Икономическия и Социалния Съвет на ООН (ECOSOC), Консултант към UNESCO, UNICEF, UNIFEM и ILO, има Статут на участник в Съвета на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови