Фандъкова: 42 проекта са одобрени по програма Европа (видео)

OFFNews 26 май 2016 в 17:12 3163 1

Вече 8 г. програма „Европа" финансира граждански проекти, насочени към представяне на европейското измерение на София. Тази година са подадени 106 проекта, от тях 42 са одобрени. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на представяне на изложбата „Първите 10 години на София в ЕС" на метростанция „Европейски съюз". Официалното представяне на проектите ще е на 30 май. Сдружение „Екопрограма”, заедно с район „Триадица", имат за цел да представят това, което сме успели да направим през първия програмен период", обясни кметът. „За близо 3 млрд. лв., от които 2 млрд. лв. безвъзмездни финансови средства, е свършена много работа, стои много добре изграден капацитет", допълни Фандъкова.

„В началото, когато започвахме, почти никой не знаеше как се ръководят европейски проекти. Накрая на периода мога да поздравява екипите", добави Йорданка Фандъкова. 

Стартиращата среща по Програма Европа ще се проведе на 30 май в „Дом на Европа“, където кметът Фандъкова и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, ще връчат договорите на 42 неправителствени организации с одобрени за финансиране от СО проекти.

Видео: Румяна Керчева - OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови