Джипките на Камерън аварират, чакаме други от Германия

OFFNews - Бургас 10 септември 2016 в 19:07 13241 5

Снимка МВР - пресцентър

Част от високопроходимите Land Rover, които бяха дарени от бившия премиер на Великобритания Дейвид Камерън, са аварирали. Това призна в Малко Търново при посещение на границата министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Няколко от тях бяха позиционирани именно в този район, но има някои, които са се счупили, което Бъчварова определи като „неизбежно“.

Още при тяхната доставка през пролетта се коментираше, че джиповете са стари и ще се ремонтират често.

Бъчварова добави, че са наясно, че техниката, която е по границата, не е в добро състояние – стара е, няма достатъчно резервни части за качествени ремонти. Има проблеми и с термовизионните камери, добави началникът на „Гранична полиция“ Светлан Кичиков.

Но те се отстраняват. В момента текат такива обществени поръчки, които ще бъдат за поддържане на техниката на цялата граница. Не само за автомобилите, говорим и за интегрираната система за наблюдение“, каза Кичиков.

100 души от „Фронтекс“ се очаква да подсилят охраната по границата, те ще дойдат с техника, дори и с кучета, добави Румяна Бъчварова. До една седмица ще е готова и помощта от Германия – автобуси, коли и термовизиони камери. Те също няма да са нови, но ще са в добро състояние, обеща министърът. Има уверения от Ангела Меркел и за 8 – 10 нови джипа, които ще пристигнат през ноември. Техниката ще бъде насочена именно в района на Малко Търново.

Румяна Бъчварова отчете добра работа по границата, както и похвали съвместната дейност с военните. 30% е спаднал миграционния натиск по българо – турската граница, в сравнение с миналата година. Бъчварова каза и че към момента не се планира изграждането на нови бежански центрове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

5

кикимора

11.09 2016 в 23:13

Да яхват колелета.

20374

4

Стринка Минка

11.09 2016 в 12:11

Камерън не точно от тези които дават, по скоро е от тези които вземат.

13507

3

На харизания кон, зъбите не се гледат.
Техниката си иска подръжка, но паразитите искат само да карат и да наливат гориво. И ако може, повтарям - ако може двигателите да горят вода, при това морска.

21668

2

Руслан

10.09 2016 в 23:10

За какъв чеп Камерън да ни дава нови джипки? Нали Брекзита чука на вратата.