Дете с температура чака на пейка 3 часа за преглед при педиатър

OFFNews 23 юли 2015 в 11:20 19904 37

Малкия Борис по време на дългото чакане

3-годишно дете с 38 градуса температура е било принудено да чака близо 3 часа за преглед при педиатър.

За дългото чакане за прием при д-р Анелия Хариева в Майчин дом във Варна разказа бащата на детето, цитиран от nakratko.bg.

“Навън е 30 градуса. Нормално ли е педиатърът да изгони 3-годишното ми дете с 38 градуса температура навън на жегата, и докато го боли коремчето, да чакаме докторката да ни приеме”, казва бащата.

Докторката гони болните бебета и деца отвън, а тези за консултации са вътре, обяснява той.

Мъжът е чакал със сина си на пейката пред кабинета и го е водил два пъти до тоалетната в централното фоайе и при втория път изпуснали реда си за преглед.

„Тогава на пейката с Борис седяха и родители с бебенце, на което му беше зле - така или иначе по-добре беше то да влезе преди нас“, допълва бащата.

След известно време бащата решава да даде на сина си „Нурофен“ и температурата му започнала да спада. След като д-р Хариева видяла, че детето е по-добре, решила, че могат да изчакат още.

Когато все пак успели да влязат в кабинета за прегледа, който продължил около 5 минути, д-р Хариева не поставила точна диагноза, а казала само „ами той може и да се влоши, но дано пък му се размине, те сега така боледуват". Тя поръчала да дойдат отново на преглед през август, а за да не я търсят междувременно, записала няколко схеми лекарства в зависимост от това как се влоши състоянието на Борис.

„Сигурен съм, че жената е добър специалист, но днес освен сина ми от снимката в 13:00 ч. чакаха на жегата две семейства с бебенца до 1 г., а вътре на климатика още 3 бебенца. И чакането е часове за 5 минути преглед. Аз не съм този, който ще казва дали това е професионално, човешко, етично, морално и пр. - казвам на какво бях свидетел и то ме ужаси“, казва още бащата.

Той обяснява, че отдавна разчита само на частни лекари за прегледи на детето, но те в момента били извън града.

„Най-лесно е да я сменим и да не ходим при нея. Но утре няма да е само тя и няма да сме само ние. От това ме е страх“, подчертава мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!