Десетки дядо Коледовци мотористи зарадваха Плевен (видео)

OFFNews 25 декември 2015 в 16:29 4196 1

Снимка: infopleven.com

Любопитно шествие на десетки местни мотористи, преоблечени с екипи на Дядо Коледа преминава днес по улиците на Плевен, съобщи infopleven.com

Мотористите тръгнаха от квартал "Дружба", преминаха през центъра на града и отправиха към "Сторгозия" и след това към Девети квартал.

Шествието е част от мащабната благотворителна кампания, която предприеха плевенските мотористи. Децата и младежите от седем социални заведения ще бъдат включени в тазгодишната инициатива, озаглавена "Мото Коледа".

Кампанията се провежда за втора поредна година и намерението е тя да се превърне в традиция. Целта й е да се съберат благотворително средства в подкрепа на деца в неравностойно положение по случай Коледа. Идеята е да се помогне на повече деца и младежи, като са включени Дома за медико-социални грижи за деца в квартал "Дружба", Дом за деца лишени от родителска грижа „Детелина” в квартал "Сторгозия", Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност в квартал "Сторгозия" и четирите Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен.

След като мотористите разнесат подаръците на малчуганите, те ще се съберат на площад "Възраждане", но този път не с моторите си, а готови да се хванат на дълго българско хоро.

Моторджии

Моторджии се правят на Дядо Коледа в Плевен

Публикувахте от Ивайло Тодоров в 25 декември 2015 г.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови