Депутатите привикаха трима министри заради Странджа

Елица Мартинова 29 януари 2014 в 09:20 2679 0

Народно събрание
Народно събрание

Народното събрание гласува да привика на изслушване по темата за Природен парк Странджа министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и екоминистъра Искра Михайлова.

Изслушването ще се проведе в петък сутрин, а предложението е на секретаря на ПГ ГЕРБ Александър Ненков.

"Паркът Странджа не е от вчера, тя е стара тема, която придоби отново обществено значение. Видяхте, вчера имаше организирани протести на НПО-та. Да може всяка една парламентарна група да зададе своите въпроси към министрите с оглед на това да не се стигне до презастрояване на природния парк и държавата да бъде санкционирана завбъдеще за неспазване на европейско законодателство", аргументира идеята си Александър Ненков.

Петър Курумбашев от "Коалиция за България" използва възможността да припомни "зелените гафове" от мандата на ГЕРБ.

"Това е политическата партия, която даде разрешение за проучване за шистов газ. Това е политическата партия, заради която миналата година бяха протестите на Орлов мост. Това е политическата партия, която внесе законопроект в България да се гледа ГМО", посочи Курумбашев, но подчерта, че израстването на ГЕРБ заслужава уважение и призова депутатите да подкрепят идеята за изслушване.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови