Дъжд, гръмотевици, а в планините и сняг

OFFNews 08 март 2017 в 07:52 2877 0

Денят днес ще е дъждовен. Валежи ще има в югозападната половина на страната и с прекъсвания ще продължат през целия ден. Значителни по количество ще паднат в Рило-Родопската област, както и в района на Западна България, където ще има и гръмотевици.

Вечерта валежите ще отслабват. В Североизточна България няма да вали, а през деня дори облачността ще се разкъса.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, там дъжд ще вали само в крайните южни райони, а в крайните северни - облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9-11°.

В планините ще бъде облачно и дъждовно, 1500 метра ще вали сняг. Ще духа умерен до силен, по високите и открити части временно бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е значително по-ниско от средното за месеца. През деня ще се повишава и вечерта ще се доближи до средното.

Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови