Дъщерята на Ясен Тодоров от ВСС назначена в прокуратурата без конкурс

OFFNews 26 май 2015 в 22:24 17816 14

Снимка БГНЕС

Дъщерята на Ясен Тодоров – член на Висшия съдебен съвет и председател на етичната комисия, е започнала работа в прокуратурата без конкурс и без да има предишен трудов стаж, съобщи „Сега“, позовавайки се на отговори, получени по Закона за достъп до обществена информация.

Теодора Тодорова е назначена на длъжността „младши експерт – протокол“ в отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в администрацията на главния прокурор през март тази година, става ясно от декларацията за конфликт на интереси на Ясен Тодоров.

От прокуратурата подчертават, че Тодорова е назначена на срочен договор, само докато длъжността не бъде заета след конкурс.

В деня, в който са получени отговорите от запитването, на сайта на прокуратурата се е появила и обява за конкурс. Много често обаче такива конкурси печелят служителите, които вече заемат длъжността.

Теодора Тодорова е завършила два университета едновременно, при това с отличен успех. Тя е изучавала право в Нов български университет и журналистика в Софийския университет.

Тя има професионален опит като стажант в списание „Правен свят“ и във вестник „168 часа“, както и задължителния стаж за завършващите право.

От прокуратурата казват още, че исканата информация е лична, а не обществена, защото от нея не може да се направи извод за дейността на администрацията на главния прокурор. Въпреки това обаче Тодорова изрично се съгласила данните за нея да бъдат огласени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!