Човек на Пеевски рекетирал семейство Баневи

OFFNews 27 юли 2016 в 08:19 8800 11

Човек на Пеевски рекетирал семейство Баневи

Снимка Нова тв

Високопоставена фигура, приближена до депутата от ДПС Делян Пеевски, рекетирала семейство Баневи. Това стана ясно от интервю на Евгения Банева пред Нова тв.  

Преди два дни къщата на семейството в столичния квартал "Бояна" беше подпалена от двама маскирани мъже. 

По думите на Банева от две години въпросното лице оказвало системен тормоз със заплахи, че ще пали и бие. В този период имало няколко посегателства върху офиси на Баневи, имало строшени джипове и бити гардове. "От две години и половина това е картината в нашето семейство. Не е останало районно полицейско управление, като започнете от Каварна до София, където да не са подавали сигнали за въпросната група", обясни Банева.

„Човекът, който ни изнудва, казва, че се ползва с възможно най-голямата протекция на държавно ниво. Споменава името на Делян Пеевски. Не мога да знам дали това е така, но мълчанието на прокуратурата при толкова много свидетелски показания показва, че става въпрос за голям политически чадър”, заяви Банева.

Тя каза, че е искала среща с главния прокурор Сотир Цацаров, която обаче била отказана. "Не мога да се обадя на Делян Пеевски и да кажа: "Здравейте, аз съм еди коя си. Със сигурност има някакъв голям политически чадър. Все пак ние сме хора, които може да си позволят да говорят", каза тя. Според нея връзката на рекетьора с Делят Пеевски ставала ясна и от публикации във "вестници на Делян Пеевски", които целели очерняне на семейството. 

В момента нароченият от Баневи за рекетьор ги съди за клевета, но той бил посочен от повече от 30 служители във фирмите на семейството, твърди Банева. "Лично е нахлувал в офиса, трошил ми е джиповете ми в центъра на София, отлепи ретината на едно от момчетата ни", обясни тя.

По думите ѝ тя е искала среща и с Радан Кънев, която също била отказана среща. "Може би декларациите за реформи са само за пред телевизиите и избирателя", обясни Банева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12165

8

AwakenDemon

27.07 2016 в 09:55

Бих ти препоръчал психотерапевт, но нямам опит. Опитай с гооглето, може и да стане! "Ла бонита"

12165

6

AwakenDemon

27.07 2016 в 09:33

"Ла чикита" спокойно, бе скъпа. Искам те тиха!

12165

4

AwakenDemon

27.07 2016 в 09:25

Смърт за всички изчадия, най-вече мутренските!

20374

3

Стринка Минка

27.07 2016 в 09:23

Не четеш ли, Чес

По думите ѝ тя е искала среща и с Радан Кънев, която също била отказана среща. "Може би декларациите за реформи са само за пред телевизиите и избирателя", обясни Банева.

Вижте там, разберете се кой по-голям отскок има на митинга за реформи.