Честита независимост: 90 000 потеглят за Халкидики

OFFNews 21 септември 2016 в 09:12 13191 3

Повторение на километричните задръствания, които задръстиха ГКПП-тата към Гърция в празничните дни в началото на септември се очаква и сега. 

Четирите поредни почивни дни по повод Деня на независимостта ще бъдат използвани от над 450 000 българи за пътувания в страната и чужбина. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Румен Драганов, председателят на Института за анализи и оценки в туризма.

Според него около 90 хиляди българи ще пътуват в чужбина. А предпочитаната дестинация отново ще са плажовете на Халкидики и Северна Гърция.

Полза ще има и за българските хотелиери.

„Морските ни хотели работят много интензивно. Много малка част от тях започнаха да затварят и това са основно тези в по-отдалечените райони. Туристическият сезон ще продължи там и през есента, някъде до 18 октомври", обясни Драганов.

Според него цените са намалени с около 20% и есенният туристически сезон се оказва много динамичен.

"1,2 млн. са приблизително чужденците, които ще посетят страната ни в този период. Една голяма част от тях идват вече с цел балнео, спа и културен туризъм“, обясни председателят на Института за анализи и оценки в туризма.

Румен Драганов добави, че се увеличават пътуванията към селските райони, както и че се развиват кулинарният, фестивалният туризъм и екстремният туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

21.09 2016 в 13:10

В Гърция ще отидат, разбира се!Там е чисто, тихо и евтино.
Кой е луд да ходи да се блъска с руснаците по нашите курорти и да гърми чалга отвсякъде денонощно!
 
X

Да помогнем на украинските деца!