Братът на Христо Бисеров ще съди лекар, отказал му лечение

OFFNews 03 ноември 2016 в 13:29 6551 2

Снимка Архив

Лидерът на КТ “Подкрепа” в Хасково Марио Бисеров дава под съд лекар от Спешното отделение на местната болница. Братът на Христо Бисеров ще съди д-р Жан Пейчев за опит за непредумишлено убийство. 

Случаят е от 10 октомври тази година, съобщи Хасково.нет. Марио Бисеров преживя тази година поредица от лечения. През пролетта той едва оцеля спешна операция при спукан апандисит, последвана от перитонит. Опериран бе в хасковската болница, но при интервенциите имало срезове, които по думите му причинили голяма херния. Малко по-късно пък получил силни болки от жлъчката. 

Хернията била оперирана в “Пирогов”, където му направили и изследвания на жлъчката и го предупредили, че органът е много увреден и трябва да се махне. Лекарите обаче решили да изчакат известно време след операцията на хернията, направена в началото на октомври.

“На 10-ти ме изписаха и аз се прибрах сам с колата от София. Чувствах се много добре, но привечер започнаха силни болки. Вече знаех, че е от жлъчката. Търпях часове с надеждата болката да отшуми, но тя не отмина. Малко след полунощ събудих сина и той ме откара в Спешното отделение. Носех и папката с изследванията на жлъчката от “Пирогов” и ги показах на доктора. Той обаче ми направи инжекция с бускулизин и ми каза да се прибирам, като ме насочи към джипито. Аз му казвам: Докторе, болката не се търпи. А той ме тупа по рамото: “Животът си е твой, оттук нататък ще се оправяш”, разказа Бисеров.
“Тръгнахме си от болницата, но болката беше нетърпима. Казвам на сина: “Карай за София”, продължава разказа си Бисеров.

Пристигнали в "Пирогов" призори на 11-ти. Там веднага го приели, били му инжекция, която за 2-3 минути успокоила болката. Направили му изследвания и на 13-ти го оперирали. Жлъчката била отстранена. В епикризата, издадена от “Пирогов” пише : “Намери се гангренозно променен жлъчен мехур”.
“Това значи, че жлъчката всеки момент е щяла да се спука. И си отивам. Онзи доктор буквално ме е осъдил на смърт. Щеше да ме убие, обяснява Марио Бисеров. 

“Оцелях на късмет. Ами ако през нощта не бях тръгнал за “Пирогов”? Ами ако на мое място е човек, който в момента няма пари за път? Отива си”, разсъждава Бисеров. Той е категоричен, че ще съди доктора от хасковското Спешно отделение. Свързал се е с адвокат и в момента двамата обсъждат формулировката на съдебния иск. “Но каквато и да е правната формулировка, за мен това си беше опит за непредумишлено убийство”, смята Марио Бисеров.

“Това са пълни измишльотини. Това е негово право, нека съди когото иска. Но го предупредете, че ако не се установи лекарска вина, ще го съдя за клевета”, коментира д-р Жан Пейчев. “Имам 28 години лекарски стаж. Много пъти са опитвали да ме съдят, но нито веднъж успешно. Прегледал съм пациента Бисеров съгласно всички медицински правила. След като е бил опериран преди няколко дни в “Пирогов”, в продължение на месец той се води техен пациент. Спешната помощ не лекува, а насочва пациентите за лечение в съответната клиника”, допълни д-р Пейчев.

Той каза още, че е един от основателите на “Подкрепа” в Гълъбово и намира за куриозно, че ще се съди с областния лидер на синдиката в Хасково. “Никога не съм бил сервилен с пациентите. Ние, лекарите, не сме техни слуги, нито техни работници. Трябва да има взаимно уважение”, заключи д-р Пейчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

2

emanuilis

03.11 2016 в 19:58

Доколкото се разбира от предоставените факти лечение не е оказано, напротив. Извършено е медикаментозно такова и са дадени указания за поведение. Не ми се вярва г-н Бисеров да е очаквал да му отворят крема в манипулационната на спешния център?!? Ще ми е интересно ако наистина заведе дело и загуби, вкл. и ако бъде осъден за клевета, дали ще се даде аналогична публичност на това?

12182

1

sawall

03.11 2016 в 14:43

Д-р Жан Пейчев на практика сам признава, че не си е свършил работата, защото "Спешната помощ не лекува". Спешната медицина трябва да постави точна диагноза и при нужда да се намеси с каквото е необходимо. А не да бие обезболяващи на всичко живо и охкащо и после да ги праща при семейния лекар.

И да, д-р Пейчев, уважението трябва да е взаимно. Но вие явно очаквате да ви боготворят заради вашия 28 годишен стаж. Един истински лекар изслушва пациентите си, когато му говорят, и то преди да наемат адвокат.