Българските "Нощни вълци" тръгват на поход по пътя на Съветската армия

OFFNews 27 април 2017 в 19:00 17012 19

Снимка БГНЕС

Рокерите на Владимир Путин "Нощни вълци" тръгват на мотопоход по пътя на Съветската армия.

Българските "Нощни вълци" ще започнат похода на 1 май в 11.30 часа пред Паметника на Съветската армия и ще се срещнат с "Вълците" от Русия, Словакия и Полша в Будапеща. 

Международният марш тази година е наречен "По пътищата на победата", а мотористите ще посетят и почетат местата, на които са дадени жертви. 

С инициативата си "Нощните вълци" искат да покажат на подрастващите, че е имало такава война, която не бива да бъде забравяна, защото е една от най-големите злини на човечеството, заяви президентът на "Нощни вълци" - София Денчо Златанов.

Преди да стигнат в Будапеща пък, българските "Нощни вълци" ще посетят паметни места за българите.

Както знаете, Първа българска армия под командването на Трети Украински фронт е тръгнала към Берлин, заедно да се борят против хитлерофашизма. България е дала свидни жертви и е помогнала, и е допринесла много за освобождението на братските нам народи - Македония, Сърбия, Унгария. Българската армия е стигнала до Австрия. В мемориалния комплекс Харкан са погребани телата на 1439 български синове, ще посетим този комплекс, ще поднесем цветя. Също и мемориала на така наречения Сремски фронт, където са погребани телата на 1087 българи, които лежат в своите гробове заедно със сърби и хървати", каза Златанов.

Българските "Нощни вълци" ще се срещнат с групата, която идва от Москва. Руската група ще посети концлагера в Аушвиц. От Будапеща "Вълците" ще отидат заедно в Бърно, Прага и в Германия - Дрезден и Берлин, като планът е на 9 май да са именно в германската столица.

"На 9 май ще минем по улиците на Берлин, за да отбележим подписването на мирния договор и края на войната", подчерта Златанов.

Българските "Нощни вълци" обясниха, че ще изминат 5000 км на собствени разноски за 12 дни. Те призоваха държавата да ги спонсорира.

Миналата година руските рокери преминаха през България като част от мотомарша си „Славянски свят“. Пристигането им в България обаче не протече гладко, след като прокремълска агитка наби протестиращи срещу мотопохода в Бургас. 

В София пък "Нощните вълци" бяха посрещнати от протест и контрапротест пред храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Снимка: Румяна Керчева, архив

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8040

28

Svetoslav Nikolov

28.04 2017 в 15:30

Панели, Корени и всякакви тем подобни...!!!
Генерал Стойчев е стигнал до Грац!!!
И сме от страната на Победителите, защото Ген. Стойчев е на Парада на Победата в Москва!!!
Дядо ми е участвал в Дравската операция и е бил ранен, но се е върнал жив, за да ме има мен!!!
Аз имам лична причина да мина по неговите стъпки!
А Вие си хейтвайте!!!
Със здраве!

26179

21

ELPIDA

27.04 2017 в 23:42

Ех, Ред,ех, човече,как ти го ражда куфалницата този хумор...
Великолепно!

63994

20

Red or Dead

27.04 2017 в 23:26

БРАВО...БРАТЯ...МОМЕНТАЛНО ТРЪГВАМ ДА СТЕГНА ”ИЖОКА”....И....ПОЕХАЛИ..
Ако някоя БУНАДЯСАЛА мисирка сака да яде бръмбалото,да заповяда...ЧЕРВЕНИЯТ ИЖ с черният кош...като видиш левента с ИСПОЛИНОВАТА снага и фейса Делонов от преди 40 лета да знаеш,че туй съм АЗ;)